Eskişehir’de ulusötesi proje toplantısı yapıldı:
Avrupa Birliği ve Sırbistan Ulusal Ajansı desteğiyle yürütülen KA210-ADU başlıklı "Eğitim Perspektifinden Yetişkin Romanların İhtiyaçlarının Anlaşılması" Erasmus+ Projesi’nin ikinci ulusötesi toplantısı Eskişehir’de gerçekleştirildi. Toplantıya Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ortak olarak katılarak yürütülen faaliyetler detaylı biçimde değerlendirildi ve önümüzdeki döneme yönelik çalışma takvimi oluşturuldu.
toplantının gündemi ve hedefleri:
Program kapsamında katılımcılar, proje çerçevesinde yetişkin Roman bireylerin eğitim ve sosyal alandaki ihtiyaçlarının daha iyi analiz edilmesi, eğitim fırsatlarının geliştirilmesi ve uluslararası iş birliklerinin güçlendirilmesi hedeflerinin üzerinde durdu. Ortak kurumlar, yürütülen faaliyetlerin etkisini ölçmeye yönelik yöntemleri ve gelecek dönem için öncelikli eylem adımlarını tartıştı.
iyi uygulamalar ve yerel ortaklıklar:
Toplantı katılımcıları, Eskişehir Romanlar Eğitim, Kültür ve Araştırma Derneği’ni ziyaret ederek bölgedeki uygulamalar hakkında bilgi aldı ve yerel girişimlerin deneyimlerini paylaştı. Bu ziyarette elde edilen gözlemler, yetişkin Roman bireylerin eğitim süreçlerine ve sosyal hayata katılımlarını artırmaya yönelik stratejik faaliyetlerin tasarlanmasında temel veri olarak değerlendirildi. Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü adına İl Müdür Yardımcısı Hatice Dost ile Proje Koordinatörü Özlem Şahan Çolpan toplantıda yer aldı.
Toplantı sonucu, ortaklar arasında iyi uygulamaların aktarılması ve proje aktivitelerinin koordinasyonunun artırılması yönünde mutabakat sağlandığını gösterdi. Önümüzdeki dönemde uygulamaya konulacak eğitim ve sosyal dahil etme adımları, proje hedeflerinin sahada somut karşılık bulmasını amaçlıyor.
AVRUPA BİRLİĞİ VE SIRBİSTAN ULUSAL AJANSI TARAFINDAN DESTEKLENEN KA210-ADU "EĞİTİM PERSPEKTİFİNDEN YETİŞKİN ROMANLARIN İHTİYAÇLARININ ANLAŞILMASI" ERASMUS+ PROJESİ’NİN 2. ULUSÖTESİ PROJE TOPLANTISI ESKİŞEHİR’DE DÜZENLENDİ.