Eskişehir'de muhtarlara kadına yönelik şiddet ve sosyal risk haritası bilgilendirmesi

Eskişehir'de muhtarlara sosyal risk haritası ve kadına yönelik şiddetle mücadele konularında bilgilendirme yapıldı; erken tespit ve kurumlar arası koordinasyon vurgulandı.

Yayın Tarihi: 19.06.2026 10:09
Güncelleme Tarihi: 19.06.2026 10:13

Eskişehir'de muhtarlara kadına yönelik şiddet ve sosyal risk haritası bilgilendirmesi

Eskişehir'de muhtarlara kadına yönelik şiddet ve sosyal risk haritası bilgilendirmesi

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü talimatları doğrultusunda Eskişehir'de görev yapan muhtarlara yönelik "Sosyal Risk Haritası ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantının amacı ve açılış konuşması

Toplantıda, sosyal hizmet ve desteğe ihtiyaç duyan bireylerin erken dönemde tespit edilmesi, sosyal risklerin belirlenmesi ve ilgili destek mekanizmalarına yönlendirilmesi süreçlerinde muhtarların üstleneceği rol ele alındı. Açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan Bayrak, sosyal risklerin doğru analiz edilmesi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekti. Bayrak, muhtarların vatandaş ile devlet arasındaki en önemli köprülerden biri olduğunu vurguladı.

Sunumlar ve bilgilendirmeler

Açılışın ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Psikoloğu Meltem Uruncu Emirdağ, Eskişehir Sosyal Risk Haritası hakkında sunum gerçekleştirdi. Müdürlük öğretmeni Sefer Buğrul ise kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar, başvuru süreçleri ve sunulan destek mekanizmalarına ilişkin detaylı bilgilendirme yaptı.

Sonuçlar ve yerel iş birliğinin önemi

İl Müdürü Bayrak, şiddetin önlenmesi, risk altındaki hanelerin erken tespiti ve uygun destek mekanizmalarına yönlendirilmesi süreçlerinde muhtarlar tarafından yapılacak bildirimlerin kapsayıcı bir koruma kalkanı oluşturacağını belirtti. Bayrak, mahalle ve köylerde vatandaşların ihtiyaçlarını ve karşılaştıkları riskleri en yakından bilen paydaşların muhtarlar olduğunu hatırlatarak, kamu kurumları ile yerel yönetimler arasında sağlanacak güçlü iş birliğinin sosyal devlet anlayışının somut bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Toplantı, muhtarların görüş ve sorularının alınmasının ardından sona erdi. Yapılan bilgilendirmeler, yerel paydaşların sorumluluk bilinciyle hareket etmesinin ve muhtarların erken tespit ile doğru yönlendirme rolleri sayesinde sosyal risklerin azaltılmasına katkı sağlayacağı beklentisini ortaya koydu.

ESKİŞEHİR'DE AİLE VE TOPLUM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN TALİMATLARI DOĞRULTUSUNDA, İLDE GÖREV...

ESKİŞEHİR'DE AİLE VE TOPLUM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN TALİMATLARI DOĞRULTUSUNDA, İLDE GÖREV YAPAN MUHTARLARA YÖNELİK 'SOSYAL RİSK HARİTASI VE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE' KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

ESKİŞEHİR'DE AİLE VE TOPLUM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN TALİMATLARI DOĞRULTUSUNDA, İLDE GÖREV...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.