DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.845.063,58 0,23%

Eskişehir'de 'Gazze'ye Bir Dua Bir Umut' programı: Ateşkes sonrası dayanışma buluşması

Eskişehir'de 'Gazze'ye Bir Dua Bir Umut' programı, ateşkes sonrası Vilayet Meydanı'nda düzenlendi; tilavet, dualar, şiirler ve konserle dayanışma gösterildi.

Yayın Tarihi: 12.10.2025 16:37
Güncelleme Tarihi: 12.10.2025 16:37

Eskişehir'de 'Gazze'ye Bir Dua Bir Umut' programı: Ateşkes sonrası dayanışma buluşması

Eskişehir'de 'Gazze'ye Bir Dua Bir Umut' programı düzenlendi

Eskişehir'de, Filisten'e Destek Platformu tarafından, Gazze'de yürürlüğe giren ateşkes dolayısıyla "Gazze'ye Bir Dua Bir Umut" adlı program gerçekleştirildi. Etkinlik, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Eskişehir Şubesi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Vilayet Meydanı'nda yapıldı.

Program akışı

Program kapsamında Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu ve Gazze'de İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybedenler için dualar edildi. Çocuklar, günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerini seslendirirken, daha sonra Grup Yürüyüş konser verdi.

Organizatörlerin mesajı ve değerlendirme

ASKON Eskişehir Şube Başkanı Ali Semih Ünlü, ateşkesin ardından dayanışma için bir araya geldiklerini belirtti. Ünlü, programı ilk planladıklarında Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun Gazze için yolda olduğunu ve bunun üzerine karada Eskişehirlilerin ne yapabileceğini düşündüklerini söyledi. Ünlü, konuşmasında şunları kaydetti:

"Onlar denizde giderken biz de 'Eskişehirliler olarak karada ne yapabiliriz?' diye düşündük. 'Hatimlerimizi okuyalım, Gazze için duada bir umutta bulunalım' dedik. Programı düzenledik. Çok şükür ki bu esnada ateşkes haberini aldık. Bu bir zafer kutlamasına döndü. Bu bir ateşkes bir anlaşması. Bu Gazze tam bağımsızlığına ulaştığı zaman, Filistin ve Mescid-i Aksa özgür olduğu zaman barışa dönecek, inşallah. Devletimiz bu noktada gayret gösteriyor. Eskişehirliler olarak bu meydanları doldurarak tarafımızı, duruşumuzu göstermiş olduk."

Katılımcılar

Programa, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, MÜSİAD Eskişehir Şube Başkanı Oğuz Özdemir, İHH Eskişehir İnsani Yardım Derneği Başkanı Mehmet Şirin Aslan, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik, ateşkesin ardından sivil toplumun ve halkın bir araya gelerek dayanışma mesajı vermesi bakımından dikkat çekti.

Not: Haber metni, etkinlikte yapılan konuşmalar ve program içeriği temel alınarak derlenmiştir.

Eskişehir'de, Filisten'e Destek Platformu tarafından Gazze'de yürürlüğe giren ateşkes dolayısıyla...

Eskişehir'de, Filisten'e Destek Platformu tarafından Gazze'de yürürlüğe giren ateşkes dolayısıyla program gerçekleştirildi. Vatandaşlar, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Eskişehir Şubesi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Vilayet Meydanı'nda düzenlenen programda bir araya geldi.

Eskişehir'de, Filisten'e Destek Platformu tarafından Gazze'de yürürlüğe giren ateşkes dolayısıyla...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı