Eskişehir'de durdurulan tırdan 7,5 milyon TL değerinde sahte bandrollü makaron ve tütün ele geçirildi
Operasyon ve ele geçirilenler
Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından durdurulan bir tırın çekici ve dorsesinde yapılan aramada, piyasa değeri 7 milyon 500 bin TL olan 6 milyon 900 bin dal sahte bandrollü boş makaron ile 960 kilo sahte bandrollü tütün ele geçirildi.
Gözaltı ve soruşturma
Operasyon kapsamında yakalanarak gözaltına alınan şüpheli M.A. hakkında, 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na Muhalefet suçundan adli işlem başlatıldı. Yetkili birimler, ele geçirilen ürünlerin satış ve tedarik zincirine ilişkin soruşturmayı sürdürecek.
Önem ve kapsam
Bulunan miktar ve piyasa değeri, sahte bandrollü ve kaçak tütün ürünlerine yönelik operasyonların ekonomik etkisini ortaya koyuyor. Bu tür operasyonlar hem vergi kayıplarını sınırlamaya hem de haksız rekabeti önlemeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
ESKİŞEHİR'DE PİYASA DEĞERİ 7 MİLYON 500 BİN TL OLAN 6 MİLYON 690 BİN DAL SAHTE BANDROLLÜ BOŞ MAKARON VE 960 KİLO TÜTÜN ELE GEÇİRİLDİ.