foça'da boran-8 keskin nişancı yarışması nefes kesiyor

Foça'da düzenlenen Boran-8 Uluslararası Keskin Nişancı Yarışması 12-18 Ekim'de sürüyor; 12 yerli ve 36 yabancı takım dahil 742 personel görev alıyor.

Yayın Tarihi: 14.10.2026 17:21
Güncelleme Tarihi: 14.10.2026 17:21

foça'da boran-8 keskin nişancı yarışması nefes kesiyor

Boran-8 Foça'da sürüyor

İzmir'in Foça ilçesinde Jandarma Genel Komutanlığı tarafından düzenlenen Boran-8 Uluslararası Keskin Nişancı Yarışması, 12-18 Ekim tarihleri arasında Emekli Jandarma Albay Mehmet Remzi Kızılsu Atış Alanı'nda devam ediyor. Organizasyona Türkiye'den 12 takım ile 19 dost ve müttefik ülkeden 36 takım katılıyor; sahada toplam 742 personel görev alıyor.

Yarışmada Jandarma Genel Komutanlığı'nın yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri de yer alıyor. Organizasyonu 5 hakem yönetiyor ve 25 yerli ile 26 yabancı gözlemci takip ediyor.

yarışmanın hedefleri ve arka planı:

Jandarma Binbaşı Mehmet Koyuncu, Boran Keskin Nişancı Yarışması'nın her yıl en iyi nişancıları belirlemek üzere düzenlendiğini, adının ise ilk yıllardaki zorlu kış koşulları ve Bora-12 adlı yerli tüfekten geldiğini belirtti. Koyuncu, organizasyonun amaçları arasında teknolojik gelişmelerin izlenmesi, personelin aidiyet duygusunun pekiştirilmesi ve farklı birlikler arasında tecrübe paylaşımının artırılmasının bulunduğunu vurguladı.

Yarışmada özellikle terörle mücadele deneyimi ve meskun mahal operasyonlarına dair edinilen tecrübelerin aktarılması ön planda tutuluyor. Etkinlik, karmaşık muharebe sahalarını yansıtan senaryolar ve farklı atış disiplinleriyle her yıl daha geniş kapsamlı hale geliyor.

program, gözlemci günü ve sergi alanı:

Organizasyon kapsamında 16 Ekim "Seçkin Gözlemci Günü" olarak belirlenmiş olup, yarışma 17 Ekim'de yapılacak ödül töreni ile sona erecek. Etkinlikte ayrıca 44 firma, geliştirdikleri silah, araç ve gereçleri 14-17 Ekim tarihleri arasında alanda kurulan stantlarda sergileyecek.

Yarışma, ulusal ve uluslararası katılımı bir araya getirerek hem saha uygulamalarının test edildiği hem de iş birliklerinin güçlendiği bir platform işlevi görüyor. Jandarma komutanlıkları, burada edinilen sonuçları ve gözlemleri birim içi eğitimlere ve operasyonel planlamaya yansıtmayı hedefliyor.

Keskin nişancılar Boran-8’de nefes kesti

Keskin nişancılar Boran-8’de nefes kesti

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.