Eskipazar Sarı Traverten Taşı için Afyon İscehisar'da inceleme gezisi

Eskipazar Sarı Traverten Taşı'nın katma değerli ürünlere dönüşümü için Eskipazar heyeti Afyon İscehisar'da OSB, Mermer Akademisi ve sektör temsilcileriyle incelemelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 12.05.2026 12:20
Güncelleme Tarihi: 12.05.2026 12:24

Eskipazar Sarı Traverten Taşı için Afyon İscehisar'da inceleme gezisi

Eskipazar heyeti İscehisar'da sektörel incelemeler gerçekleştirdi

Karabük'ün Eskipazar ilçesinde çıkarılan ve coğrafi işaret tescili bulunan Eskipazar Sarı Traverten Taşı'nın katma değerli ürünlere dönüştürülmesine yönelik çalışmalarda bulunmak amacıyla Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesine bir inceleme gezisi düzenlendi.

Program ve katılımcılar

Programa Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Dış Ticaret ve Proje Geliştirme Uzmanı Tarık Özmen, KTSO Kurumsal İletişim Sorumlusu S. Türkay Başkaya, Özener Marka Patent Danışmanlık firması sahibi Huriye Özener ile Güzel Sanatlar Öğretmeni Fatma Demirdelen katıldı.

Ziyaretler ve görüşmeler

Heyet, Türkiye'nin doğal taş ve mermer sektöründeki önemli merkezlerinden biri olarak gösterilen İscehisar'da İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (İMİOSB)'ni ziyaret ederek Mermer Akademisi'nde incelemelerde bulundu. Heyeti, İscehisar Belediye Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Üyesi Seyhan Kılınçarslan, İMİOSB Müdürü ve Mermer Akademisi Sorumlu Müdürü Muhammed Bacaksız ile Sorumlu Müdür Yardımcısı Özgür Demir karşıladı.

Program çerçevesinde sektör temsilcileri ve kurumlarla görüşmeler yapıldı. Heyet; Ayyıldız Mermer Ltd. Şti. yetkilisi ve OSB Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Ayyıldız, Emin Demirel A.Ş. yetkilisi ve OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Demirel, İscehisar Kaymakamı Enis Akdağoğlu ile Karamehmet A.Ş. yetkilisi ve Afyonkarahisar İscehisar Mermerciler Derneği Başkanı Remzi Özcan ile bir araya geldi.

Ziyaretlerde doğal taş sektörüne yönelik üretim süreçleri, eğitim faaliyetleri, tasarım çalışmaları ve iyi uygulama örnekleri değerlendirildi. Ayrıca heyet tarafından Eskipazar Sarı Traverten Taşı'ndan hazırlanan masa isimlikleri kurum ve firma temsilcilerine hediye edildi.

İş birliği fırsatları ve hedefler

Programın son bölümünde heyet, Afyon Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Genel Sekreter Ali Şenol ile doğal taş sektöründe yürütülebilecek iş birlikleri, markalaşma süreçleri ve coğrafi işaretli ürünlerin ekonomiye kazandırılması konularında görüş alışverişinde bulundu.

Gerçekleştirilen inceleme gezisinin, Eskipazar Sarı Traverten Taşı'nın tanıtımı, işlenmesi ve katma değerli ürünlere dönüştürülmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

KARABÜK’ÜN ESKİPAZAR İLÇESİNDE ÇIKARILAN VE COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ BULUNAN ESKİPAZAR SARI...

KARABÜK’ÜN ESKİPAZAR İLÇESİNDE ÇIKARILAN VE COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ BULUNAN ESKİPAZAR SARI TRAVERTEN TAŞI’NIN KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLERE DÖNÜŞTÜRÜLMESİNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA AFYONKARAHİSAR’IN İSCEHİSAR İLÇESİNE İNCELEME GEZİSİ DÜZENLENDİ.

KARABÜK’ÜN ESKİPAZAR İLÇESİNDE ÇIKARILAN VE COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ BULUNAN ESKİPAZAR SARI...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.