Eskil’den Çin temasları: yatırım kapıları aralanıyor

Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak, Çin Ankara Büyükelçisi Jiang Xuebin ile ilçenin yatırım potansiyelini görüşerek iş birliği arayışına girdi.

Yayın Tarihi: 27.10.2026 15:38
Güncelleme Tarihi: 27.10.2026 15:38

Eskil’den Çin temasları: yatırım kapıları aralanıyor

Eskil belediyesi Ankara'da yatırım temasları:

Aksaray’ın Eskil İlçe Belediye Başkanı Mustafa Zavlak, yatırımcı çekme ve ilçenin ekonomik potansiyelini artırma hedefiyle Ankara’ya giderek Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jiang Xuebin ve Kültür Müsteşarı Zhou Meifen ile bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmelerde, Eskil’in sunduğu yatırım fırsatları ve iş birliği imkanları detaylı olarak paylaşıldı.

görüşmede vurgulanan avantajlar:

Başkan Zavlak, özellikle Eskil Organize Sanayi Bölgesinin sağladığı lojistik ve yatırım kolaylıklarını, ilçenin verimli topraklarında yetişen ve yüksek ihracat potansiyeline sahip tarımsal ürünleri ile yeni yatırım alanlarını anlattı. Görüşmede; altyapı ve lojistik avantajların, yatırımcıların bölgeyi tercih etmesinde kilit rol oynayabileceği üzerinde duruldu.

izlenecek yol ve hedefler:

Toplantıda amaç olarak, Eskil’in ekonomik potansiyelinin güçlendirilmesi, karşılıklı ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve ilçeye yeni yatırımların kazandırılması gösterildi. Başkan Zavlak, ilçenin kalkınması için bu tür diplomatik ve ticari temasları sürdürme kararlılığını belirtti: Eskil’imizin ekonomik potansiyelini daha ileriye taşımak, karşılıklı ticari ilişkileri geliştirmek ve ilçemize yeni yatırımlar kazandırmak adına çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.

Görüşmeler, bölgeye yönelik dış yatırım ve kültürel iş birliklerinin zeminini güçlendirme amacı taşırken, önümüzdeki dönemde somut adımlar için karşılıklı temasların devam etmesi bekleniyor.

ESKİL İLÇE BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ZAVLAK, ÇİN HALK CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ JİANG XUEBİN...

ESKİL İLÇE BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ZAVLAK, ÇİN HALK CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ JİANG XUEBİN VE KÜLTÜR MÜSTEŞARI ZHOU MEİFEN’İ ZİYARET EDEREK YATIRIM İSTİŞARESİ YAPTI.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.