Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,26 -0,06%
EURO
35,12 0,06%
ALTIN
2.493,07 1,6%

Eski Refah Partili Şevki Yılmaz'dan Cumhuriyet'in kurucularına hakaret!

İlber Ortaylı'nın da katıldığı II. Abdülhamit'in torunu Berna Sultan Osmanoğlu'nun düğününde konuşma yapan eski Refah Partili Şevki Yılmaz, yine skandal olacak bir açıklama yaptı.

Yayın Tarihi: 19.02.2024 17:24
Güncelleme Tarihi: 19.02.2024 17:24

Eski Refah Partili Şevki Yılmaz'dan Cumhuriyet'in kurucularına hakaret!

II. Abdülhamid’in torunu Berna Sultan Osmanoğlu, İstanbul’da gerçekleştirilen bir düğünle dünya evine girerken, tarihçi Profesör Doktor İlber Ortaylı da çifti nikah şahidi oldu.

2‘inci Abdülhamit’in torununun düğününe gelen Yeni Akit Gazetesi yazarı ve eski Refah Partili milletvekili Şevki Yılmaz, Cumhuriyet’in kuruluşuna dair skandal ifadeler kullandı. 

Daha önce de TBMM’ye “pezevenkler meclisi” demişti! 

Eski Refah Partili Şevki Yılmaz, daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) “pezevenkler meclisi” demişti. Dönemin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan’a da “pezevenk adam” diyen Yılmaz, medyada çeşitli hakaretleriyle hatırlanan bir isim haline geldi. Tüm bu skandallar yavaş da olsa unutulurken bugün yine yaptığı yeni bir yorumla Yılmaz, tekrar gündem olmayı başardı. 

Daha önce Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e de açık açık hakaret etmekten çekinmeyen Yılmaz, Rize Belediye Başkanı olduğu dönemde “biz ata, ite, pula tapanlardan değiliz” açıklamasını yapmıştı. 

2. abdülhamit torunu

“Ben Hizbullahım, Türkiye’nin yüzde 95’i Hizbullah’tır”

1997 yılında bir televizyon programına katılarak “Türkiye’de 2.5 milyon fahişe var” açıklaması yapan Yılmaz, Hizbullah olduğunu da iddia etmişti. Hatta öyle ki programda söylediği şu ifadeler büyük yankı uyandırmıştı: 

‘‘Çatlasanız da patlasanız da ben Hizbullah’ım, Türkiye’nin yüzde 95’i Hizbullah’tır. Hizbullah olmayanlar Hizbul şeytandır.” 

Düğünde Cumhuriyet’in kurucusuna hakaret! 

II. Abdülhamit’in torununun düğününe katılan Yılmaz, düğünde bir konuşma da yaptı. Konuşmasında Cumhuriyet’in kurucularına hakaret eden Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: 

“Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum.”