Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Eski OpenAI yöneticisi açıkladı: Yapay zekâ insanların geliştirdiği son teknoloji olabilir!

Eski bir OpenAI yöneticisi yapay zekânın insanların icat ettiği son teknoloji olabileceğini söyledi. İşte konuya ilişkin tüm merak edilenler...

Yayın Tarihi: 17.01.2024 16:28
Güncelleme Tarihi: 17.01.2024 16:32

Eski OpenAI yöneticisi açıkladı: Yapay zekâ insanların geliştirdiği son teknoloji olabilir!

OpenAI'nin ilk 100 çalışanından biri olan ve geçen yıl ayrılmadan önce şirketin Pazara Giriş bölümünü yöneten eski yönetici Zack Kass, yapay zekâyı bir hediye olarak görüyor.

Kass, yaptığı açıklamada, yapay zekânın küresel sorunları çözmeye yardımcı olabileceği konusunda neden sonsuz bir iyimser olduğunu ve teknolojinin tam potansiyelini ortaya çıkarmak için dünyanın neden bazı tatsız maliyetlere katlanmaya istekli olması gerektiğini açıkladı.

Yapay zekânın kısa vadede, insanlar için gerçekten rahatsız edici ama aslında net bir şekilde iyi olan pek çok etkisinin görüleceğini söyleyen Kas, yapay zekâya ilişkin şunları söyledi: “Bence çok daha az çalışacağız ve insanlar bu sonuçlardan korkuyor. Ama açıkçası ben bunu memnuniyetle karşılıyorum. Daha az çalışalım, bize amaç ve umut veren şeyleri yapalım. İkinci ve üçüncü dünyada, her çocuğun ne bildiğini, nasıl öğrenmeyi sevdiğini bilen ve ailesiyle ona en iyi nasıl yardımcı olabileceği konusunda iletişim kurabilen yapay zekâ destekli bir öğretmene sahip olduğunu hayal etmek zor değil. Herkesin, sorunları teşhis etmelerine ve en azından bir uzmana yönlendirmelerine yardımcı olabilecek yapay zekâ destekli bir genel hekime sahip olacağını hayal etmek zor değil. Geçen hafta, radarın altında kaldı, ancak yapay zekâ sayesinde ilk yeni antibiyotiğimizi ve 60 yılımızı keşfettik. Şimdi yaşam bilimleri ve biyolojik bilimler üzerindeki etkilerini birleştirmeye başlıyorsunuz ve bu gerçekten çok heyecan verici bir hal alıyor.”

yapay zeka

“YAPAY ZEKÂ BİZİ OLAĞANÜSTÜ BİR HIZLA İLERLETECEK”

Yapay zekâ teknolojisinin şu an genellikle olumlu bir bakış açısıyla değerlendirilmediğini çünkü böyle bir düşüncenin saflık olabileceğini söyleyen Kass, “Bence sektörün içindekiler ve meslektaşlar arasında doğru olan en büyük şey, hepsinin bu teknolojinin inanılmaz potansiyelinin farkında olması. Fakat insanların ayrıldığı nokta, kötü politika, kötü uygulama veya modeldeki yanlış uyumun bir sonucu olarak bunu gerçekleştirme olasılığımız. Bunun insanların icat ettiği son teknoloji olabileceği ve bundan sonra yapay zekânın bizi olağanüstü bir hızla ilerleteceği ve daha az acı çekerek daha tatmin edici, neşeli hayatlar yaşayacağımız ve bilirsiniz, başka dünyaları ve galaksileri keşfedeceğimiz gerçeğini kabul etmeyen, saygı duyduğum bir sektör çalışanıyla tanışmadım. Ancak sektörün içinden pek çok kişinin olumsuzluklara benden çok daha şüpheli baktığı da çok ama çok doğru. Bence size riskin o kadar büyük olduğunu söyleyecek insanlar var ki, üst tarafı bile buna değmez. Ben buna kesinlikle katılmıyorum. Yapay zekânın hepimizi öldürmek isteyeceğini gösteren herhangi bir kanıt görmüyorum” diye konuştu.