Eşinin beş bileziğiyle kurduğu dükkâna veda zamanı

Eskişehir'de 30 yıldır İstiklal Mahallesi'nde bilgisayar tamirciliği yapan İsmail Demirkapı, eşinin beş bileziğini sermaye yapıp açtığı dükkânı emeklilik nedeniyle kapatıyor.

Yayın Tarihi: 10.08.2026 09:54
Güncelleme Tarihi: 10.08.2026 10:12

Eşinin beş bileziğiyle kurduğu dükkâna veda zamanı

eskişehir'de 30 yıllık tamir dükkânına veda:

Eskişehir Odunpazarı İstiklal Mahallesi Yalaman Sokak'ta yaklaşık 30 yıldır faaliyet gösteren bilgisayar tamircisi İsmail Demirkapı, emeklilik hazırlıkları nedeniyle yıllardır işlettiği dükkânını kapatma kararı aldı. 48 yaşındaki Demirkapı, uzun yıllar boyunca el emeğiyle düzenlediği iş yerini yakın zamanda kapatmayı planlıyor.

mesleğe başlangıç ve eğitim:

Demirkapı, çocukluğundan beri ticaretin içinde olduğunu ve mesleki eğitimini devlet imkanlarıyla aldığını belirtiyor. Sabiha Gökçen Lisesi Bilgisayar Donanım Bölümü mezunu olan ustanın sözleri arasında devlet desteğinin rolü öne çıkıyor ve kendisi bu destek için devletimize minnet borçluyum ifadesini kullanıyor. Bu eğitim sayesinde bilgisayar sektörüne giriş yapabildiğini vurguluyor.

faaliyet alanı ve işin seyri:

Demirkapı, 1996'dan beri aynı sokakta çalıştığını, 2001'de vergi mükellefi olduğunu ve iş hayatına daha önce bu sokakta bulunan bir firmada devam ettiğini aktarıyor. Dükkânda ağırlıklı olarak bilgisayar donanımı ile ilgilendiğini; tamir, bakım, network kurulumları, aksesuar temini ve cihaz kurulumları gibi hizmetler verdiğini söylüyor.

aile, sermaye hikâyesi ve gelecek planları:

İsmail Demirkapı, dükkanı açarken eşinin beş bileziğini sermaye olarak kullandığını anlatıyor. Bu hatıra, iş yerine ayrı bir anlam kattı ve Demirkapı elleriyle iş yerini dizayn ederken bu emeğin kendilerine güç verdiğini ifade ediyor. Kendisi, bir oğlu ve bir kızı olduğunu, oğlunun 12 yaşından beri teknolojinin içinde olduğunu ancak mesleği yan sektör olarak sürdüreceğini ve inşaat sektörüne yöneleceğini belirtiyor.

Demirkapı, emeklilik kararının kişisel bir veda olduğunu söylüyor ve dükkânı oğluna bırakma düşüncesinde olduğunu ifade ediyor. Yılların emeğinin ve işin ailedeki yerinin kendisi için önemli olduğunu, vedanın aileden, dostlardan ve yaşam tarzından ayrılmak gibi ağır bir duygu yarattığını ekliyor.

ESKİŞEHİR'DE YAKLAŞIK 30 YIL ÖNCE EŞİNİN 5 BİLEZİĞİNİ BOZDURUP DA AÇTIĞI DÜKKANI EMEKLİLİĞİNİN...

ESKİŞEHİR'DE YAKLAŞIK 30 YIL ÖNCE EŞİNİN 5 BİLEZİĞİNİ BOZDURUP DA AÇTIĞI DÜKKANI EMEKLİLİĞİNİN YAKLAŞMASI DOLAYISIYLA KAPATMAYA HAZIRLANAN BİLGİSAYAR TAMİRCİSİ İSMAİL DEMİRKAPI, "HER İŞİN BİR SONU VAR. BU DURUM İNSANA EVİNDEN AYRILIYORMUŞ GİBİ BİR AĞIRLIK VERİYOR, KESİNLİKLE ÜZÜLÜYORUM" DEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!