Esenyurt'ta kafe önüne ateş açan 17 yaşındaki saldırgan yakalandı
Olay, sabah 04.30 sıralarında Esenyurt Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 17 yaşındaki Mehmet Can İ. adlı şüpheli kafenin önüne gelerek 6 el ateş etti.
Olayın gelişimi
Silah sesleri üzerine çevreden geçen gece bekçileri saldırganın peşine düştü. Kovalamaca sırasında şüpheli, elindeki poşeti çalıların arasına attı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi ve ekiplerin müdahalesiyle şüpheli kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.
Deliller ve güvenlik bulguları
Gözaltına alındıktan sonra yapılan incelemede, şüphelinin çalıların içine attığı poşette bir el bombası bulundu. Üst aramasında ise tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Olayda hedef olan kafenin daha önce de silahlı saldırılara maruz kaldığı öğrenildi.
Soruşturma
Şüpheli gözaltına alındı; polis ekiplerinin olayla ilgili incelemeleri sürüyor.
17 YAŞINDAKİ SALDIRGAN İŞYERİNİ KURŞUNLADI, ÜZERİNDEN EL BOMBASI ÇIKTI