Erzurum'un hafız mirasını geleceğe taşıyan Düzgün Kur'an eğitim merkezi açıldı

Prof. Dr. Safi Arpaguş açılışta Erzurum'un 'Kur'an şehri' olduğunu vurguladı; Düzgün-Erzurum Kur'an Eğitim Merkezi genç hafızların yetişmesine katkı sunacak.

Yayın Tarihi: 17.09.2026 17:44
Güncelleme Tarihi: 17.09.2026 17:49

Erzurum'un hafız mirasını geleceğe taşıyan Düzgün Kur'an eğitim merkezi açıldı

açılış töreni ve katılımcılar:

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, Düzgün-Erzurum Kur'an Eğitim Merkezi'nin açılışına katıldı. Program Hacı Osman Efendi Camii Müezzin Kayyımı Burhan Bozkurt'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı; açılış ve selamlama konuşmaları sürdü. Törende Erzurum İl Müftü Yardımcısı ve kurucu müdür Dr. Sebahattin Erdoğan, hayırsever iş insanı İskender Düzgün, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum milletvekilleri Abdurrahim Fırat ve Selami Altınok, Erzurum Valisi Aydın Baruş yer aldı.

arpaguş'un vurguları:

Arpaguş konuşmasında Kur'an-ı Kerim'in insan hayatındaki önemine dikkat çekti ve Efendimizin Veda Haccı'ndaki tavsiyesine atıfta bulundu. Allah’ın kitabı hayat rehberimiz ifadesiyle Kur'an'ın hem bireysel hem toplumsal rehberliğine işaret etti. Erzurum'un Kur'an eğitimi geleneğini öne çıkararak, Erzurum bir Kur'an şehri. Erzurum bir hafızlar diyarı. Erzurum’un öyle köyleri vardır ki kaç hafız var diye sorulmaz, hafız olmayan var mı diye sorulurmuş. sözleriyle kentin hafızlık kültürünü anlattı.

gelecek kuşaklar ve sadaka-i cariye:

Diyanet'in Kur'an eğitimine yönelik çalışmalarıyla ilgili olarak Arpaguş, 4-6, 7-10 ve 10-14 yaş kursları ile halkın ihtiyaçlarına yönelik programların sürdüğünü; açılan bu merkezin kurumun 12'ncisi olduğunu belirtti. İnsanların ebediyet arzusuna yönelik hayırlı işlerin önemine değindi ve sadaka-i cariye kavramını vurguladı. Arpaguş, Düzgün ailesine ve destek veren herkese teşekkür ederek, bu tür eserlerin çoğalması temennisinde bulundu.

Tören sonunda hayırsever İskender Düzgün'e belge takdim edildi; Orhan Düzgün'e belgeyi Erzurum Valisi Aydın Baruş ve Mehmet Sekmen sundu. Program, Erzurum İl Müftüsü Yaşar Çapçı'nın duası ve kurdele kesimiyle sona erdi; katılımcılar yeni Kur'an eğitim merkezini inceledi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. SAFİ ARPAGUŞ DÜZGÜN-ERZURUM KUR'AN EĞİTİM MERKEZİ'NİN AÇILIŞINA...

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. SAFİ ARPAGUŞ DÜZGÜN-ERZURUM KUR'AN EĞİTİM MERKEZİ'NİN AÇILIŞINA KATILDI

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.