DOLAR
34,82 -0,03%
EURO
36,79 -0,12%
ALTIN
2.986,27 -0,36%
BITCOIN
3.408.430,45 -1,39%

Erzincanlı Kadın Girişimcinin Ata Buğdayı ile Sofralara Sağlıklı Ekmekler

Erzincan'da kadın girişimci Gizem Demirbüken, ata buğdayı karakılçığıyla ürettiği sağlıklı ekmekleri, hibe desteğiyle açtığı fırında üretiyor.

Yayın Tarihi: 30.11.2024 11:38
Güncelleme Tarihi: 30.11.2024 11:57

Erzincanlı Kadın Girişimcinin Ata Buğdayı ile Sofralara Sağlıklı Ekmekler

Erzincanlı Girişimciden Ata Buğdayı İle Sağlıklı Proje

Erzincan'ın Altınbaşak beldesinde yaşayan Gizem Demirbüken, ata buğdayı karakılçığı ile sağlıklı ekmekler üretmeye başladı. İstanbul'dan döndükten sonra kendi köyünde tarıma yönelen 34 yaşındaki Demirbüken, tohumu topraktan sofralara ulaştırma hedefiyle girişimcilik yolculuğuna adım attı.

Karakılçık Buğdayı ve Hibe Desteği

Demirbüken, ailesine ait bir tarım arazisine geçen yıl sonbaharda karakılçık buğdayı ekti. Bu yılın ağustos ayında hasat yaparak, buğdayını yöredeki su değirmenlerinde öğüttü. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'ndan (KOSKEB) aldığı hibe desteği ile fırın kurarak, ata buğdayını kaliteli bir şekilde tüketicilere ulaştırma imkanı buldu.

Gizem Demirbüken'in Vizyonu

Demirbüken, girişimini "bir eve dönüş hikayesi" olarak tanımlıyor. Büyükşehirlerdeki yaşam şartlarından kaçıp doğduğu topraklarda üretim yaparak, bunun dünya çapında bir başarıya dönüşebileceğine inanıyor. Demirbüken, “Döndüğüm evimin yanında bir şey üreterek, bunu da kaliteli bir şekilde yapıp, tüm dünyaya satabileceğimizi göstermek istedim,” dedi.

Sağlıklı Ekmeklerin Üretimi

Demirbüken, fırınında günlük yaklaşık 300 ekmek üretiyor. Ürettiği ekmeklerin sağlık açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Demirbüken, “Ürettiğimiz ekmek bence altın külçesi değerinde çünkü insan sağlığı için o kadar değerli,” ifadelerini kullandı. Şu anda üç çeşit ekmek üreten Demirbüken, raf ömrü 7 gün olan ekmekleri, buzdolabında 6 ay saklanabileceğini belirtti.

Gelecek Vizyonu

Demirbüken, yaratmayı hayal ettiği projelerin arasında, ata tohumlarından elde edilen ürünlerle bir mutfak deneyimi sunan bir restoran açmayı ve markalarının uluslararası pazara açılmasını hedefliyor. “Bunu yapmak çok zor değil,” diyen Demirbüken, gelecekteki hayallerinin peşinden koşmaya devam edeceğini ifade etti.

Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.

Erzincanlı kadın girişimci arkeolog Gizem Demirbüken, kentte ürettiği ata buğdayı karakılçığı...

Erzincanlı kadın girişimci arkeolog Gizem Demirbüken, kentte ürettiği ata buğdayı karakılçığı, devletin hibe desteğiyle açtığı fırın sayesinde sofralara ulaştırıyor. Kadın girişimci Demirbüken, AA muhabirine açıklamada bulundu.

Erzincanlı kadın girişimci arkeolog Gizem Demirbüken, kentte ürettiği ata buğdayı karakılçığı...

Erzincanlı kadın girişimci arkeolog Gizem Demirbüken, kentte ürettiği ata buğdayı karakılçığı, devletin hibe desteğiyle açtığı fırın sayesinde sofralara ulaştırıyor. Kadın girişimci Demirbüken, AA muhabirine açıklamada bulundu.