DOLAR
42,7 -0,01%
EURO
50,17 -0,03%
ALTIN
5.957,25 -1,01%
BITCOIN
3.836.365,73 -1,34%

Erzincan’ın yüksek kesimleri karla kaplandı

Erzincan’ın yüksek kesimlerinde kar etkili oldu; Kamberağa köyü beyaza büründü, ulaşım zaman zaman güçlük çekiyor; Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü aralıklı yağış ve buzlanma uyarısı yaptı.

Yayın Tarihi: 15.12.2025 11:29
Güncelleme Tarihi: 15.12.2025 11:52

Erzincan’ın yüksek kesimleri karla kaplandı

Erzincan’ın yüksek kesimleri karla kaplandı

Erzincan’ın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte köyler beyaz örtüyle kaplandı. Refahiye ilçesine bağlı Kamberağa köyünde vatandaşlar sabah saatlerinde karla uyandı.

Yerel yaşam ve etkiler

Köy sakinleri, hayvanlarını beslemek için erken saatlerde işe koyuldu. Büyükbaş hayvanlar, çoban köpekleri ve kazlar kar yağışının ardından oluşan manzarada dikkat çekti. Köy sakinlerinden Baki Kaya, 15 Aralık itibarıyla kar yağışının etkisini artırdığını belirterek, yüksek kesimlerde ulaşımın zaman zaman güçlükle sağlandığını ifade etti.

Meteorolojik değerlendirme

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre; bugün bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

ERZİNCAN’IN YÜKSEK KESİMLERİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

ERZİNCAN’IN YÜKSEK KESİMLERİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

ERZİNCAN’IN YÜKSEK KESİMLERİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!