ETSO'dan Nefes Kredisi limitlerinin artırılması talebi
Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), yoğun başvurular nedeniyle kısa sürede tükenen Nefes Kredisi limitlerinin artırılması için harekete geçti. Oda yönetimi, kredi sürecinde yaşanan aksaklıklar ve işletmelerin finansmana erişimindeki güçlükleri çözmeye odaklandı.
Toplantı, görüşülen sorunlar ve talepler
ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu başkanlığında kentte faaliyet gösteren banka müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, kredi sürecindeki uygulamalar, başvuru yoğunluğunun yarattığı darboğaz ve çözüm önerileri ele alındı. Toplantıda, başvuruların beklentilerin üzerinde gerçekleştiği ve mevcut limitlerin kısa sürede tükendiği; bu nedenle çok sayıda işletmenin finansman desteğinden yararlanamadığı vurgulandı.
Toplantının ardından ETSO tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'ne resmi başvuru yapıldı. Başvuruda üç ana talep öne çıkarıldı: Erzincan için ayrılan kredi limitlerinin artırılması, ikinci dilim Nefes Kredisi uygulamasının devreye alınması ve Oda'nın nakdi kaynaklarının ek kredi limiti olarak kullandırılabilmesine yönelik düzenleme.
Tanoğlu'nun değerlendirmesi ve izlenecek yol
Açıklamada görüşlerine yer verilen Tanoğlu, üyelerden gelen talepleri yakından takip ettiklerini belirterek, "Nefes Kredisi konusunda yaşanan yoğun talep üzerine vakit kaybetmeden banka müdürlerimizle bir araya geldik. Ardından da konuyu Ankara’ya taşıyarak gerekli girişimleri başlattık." ifadelerini kullandı.
ETSO'nun talep ettiği düzenlemeler, kısa vadede işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırmayı ve kredi dağılımındaki dengesizlikleri azaltmayı amaçlıyor. Oda, Erzincan iş dünyasının ihtiyaç duyduğu alanlarda girişimlerini sürdürme kararlılığını koruyor.
ERZİNCAN TİCARET VE SANAYİ ODASI (ETSO), YOĞUN TALEP NEDENİYLE KISA SÜREDE TÜKENEN NEFES KREDİSİ LİMİTLERİNİN ARTIRILMASI İÇİN GİRİŞİM BAŞLATTI