Erzincan 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nde çalışan 26 yaşındaki Aleyna Demir, hayat kurtarma görevini sürdürürken aynı zamanda TFF Kadınlar 3. Ligi'nde mücadele eden Erzincan Gençlerbirliği Gençlik ve Spor Kulübü'ne kaptanlık yapmaktadır.
Çocukluk yıllarından beri futbol oynamaya devam eden Aleyna, 2017 yılında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Erzincan 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nde göreve başladı. Yoğun iş temposuna rağmen futbol sahalarından da kopmayan Demir, takımının başarısı için çaba harcıyor.
Görevde olduğu süre boyunca yaşanan sakatlıklara anında müdahale eden Demir, bu konudaki deneyimlerini şöyle ifade ediyor: "Maç esnasında sakatlıklara müdahalede fakültedeyken biraz çekiniyordum ama mesleğin içine girdikten sonra bu konuda artık çekincem olmuyor. Arkadaşlarıma yardımcı olmaya çalışıyorum."
Aleyna, günde 8-10 saat Tıpta Uzmanlık Sınavı için ders çalışmasına rağmen antrenmanlarına da veda etmiyor. İspanya 1. Futbol Ligi’ndeki Barcelona takımını takip ederek büyüyen Demir, futboldan sonra antrenörlük yapmak istediğini belirtiyor: "Kadın futboluna katkıda bulunmak ve yetenekleri keşfetmek istiyorum."
Erzincan Gençlerbirliği Gençlik ve Spor Kulübü antrenörü Ali Aksu ise Aleyna Demir'in antrenman ve maçlarda yaralanan oyunculara ilk müdahaleyi yaptığını belirterek, "Aleyna çok iyi bir hekim ve futbolcudur. Takımımızın kaptanı olarak çok önemli bir role sahiptir." şeklinde konuştu.
Erzincan 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nde doktor olan 26 yaşındaki Aleyna Demir, TFF Kadınlar 3. Ligi'nde mücadele eden Erzincan Gençlerbirliği Gençlik ve Spor Kulübüne de kaptanlık yapıyor.
Erzincan 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nde doktor olan 26 yaşındaki Aleyna Demir, TFF Kadınlar 3. Ligi'nde mücadele eden Erzincan Gençlerbirliği Gençlik ve Spor Kulübüne de kaptanlık yapıyor.