Erzincan'da 59. Havan ve Topçu Eğitim Tugayı'nda Bedelli Erlerin Yemin Töreni

Erzincan'da 59. Havan ve Topçu Eğitim Tugayı tarafından düzenlenen bedelli er yemin törenine vali, belediye başkanı ve il protokolü katıldı.

Yayın Tarihi: 02.04.2026 09:40
Güncelleme Tarihi: 02.04.2026 09:45

Erzincan'da 59. Havan ve Topçu Eğitim Tugayı'nda Bedelli Erlerin Yemin Töreni

Erzincan'da bedelli erler yemin etti

Erzincan'da, 59. Havan ve Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı tarafından düzenlenen bedelli er ant içme töreni gerçekleştirildi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı; ardından bedelli erler yemin etti.

Törene katılan protokol

Törene Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Tugay Komutanı Zafer Akkaş ve il protokolü katıldı. Katılımla ilgili bilgiler törenin resmi sıralaması doğrultusunda aktarıldı.

Vali Aydoğdu'nun konuşması

Vali Aydoğdu konuşmasında Türk askerinin disiplin ve kararlı iradesine vurgu yaptı; üniformanın şanlı tarih ve şehitlerin emaneti olduğunu belirtti. Mehmetçiklere seslenirken, ettikleri yemine sadık kalacaklarına olan inancını paylaştı ve "Bu topraklar, üzerinde yaşayanların birbirine olan muhabbeti ve vatan aşkıyla vatan kalmıştır." sözleriyle duygularını ifade etti.

Ayrıca Erzincan'da geçirilen günlerin ve kurulan dostlukların hayat boyu hatırlanacak anılar arasında yer alacağını söyledi. Konuşmasının sonunda, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri rahmetle, gazileri minnetle andığını belirtti ve emeği geçen komutanlara ile asker ailelerine teşekkür etti.

Törenin sona ermesi

Tören, yemin eden askerlerin aileleriyle duygusal buluşmasıyla son buldu. Ailelerle yapılan görüşmeler ve törensel kapanış, programın resmi takvimine uygun şekilde tamamlandı.

ERZİNCAN’DA 59. HAVAN VE TOPÇU EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN BEDELLİ ER ANT İÇME...

ERZİNCAN’DA 59. HAVAN VE TOPÇU EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN BEDELLİ ER ANT İÇME TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ERZİNCAN’DA 59. HAVAN VE TOPÇU EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN BEDELLİ ER ANT İÇME...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.