Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Erdoğan'ın başkanlık ettiği Dolmabahçe'deki güvenlik zirvesi bitti!

Yaklaşık bir saat 30 dakika kadar süren Güvenlik Zirvesi sona erdi.

Yayın Tarihi: 13.01.2024 17:52
Güncelleme Tarihi: 13.01.2024 17:52

Erdoğan'ın başkanlık ettiği Dolmabahçe'deki güvenlik zirvesi bitti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'n başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik zirvesi sona erdi. Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen toplantıya İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli İstihbarat Tesşilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç katılım gösterdi. 

Dün Pençe-Kilit Harekat bölgesinde 9 şehit verilirken, bugün son rakamlara göre 45 terörist etkisiz hale getirildi. Şehit haberlerinin peş peşe gelmesinin ardından CHP ve AKP aday tanıtım toplantı ve mitinglerini iptal etti. Bu kapsamda bugün bir Güvenlik Zirvesi düzenlenirken, görüşme az önce sona erdi. 

Güvenlik Zirvesi'nde ne konuşuldu? 

Dün yaşanan terör saldırısının ardından tüm Türkiye 9 şehidi için yasa boğulurken, bugün Güvenlik Zirvesi'nde de kayıplar konuşuldu. Güvenlik Zirvesi'nin bitimine kadarki süreçte devam eden operasyonlardan 45 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Zirve sonrasında basın mensuplarına ilk yapılan açıklamalarda, terör saldırılarının asla karşılıksız kalmayacağı vurgulandı. Güney sınırları boyunca terör saldırılarının tamamıyla temizleneceğinin altı çizilirken, "sınırlarda teröristan kurulmayacak" ifadeleri güne damgasını vurdu.