Bist 100
10.471,32 0%
DOLAR
32,79 1,53%
EURO
35,16 0,53%
ALTIN
2.447,14 2,86%

Emine Erdoğan'dan Türk Mutfağı Haftası'nda dikkat çeken paylaşım: Ege mutfağı şifa reçeteleriyle dünya mutfağına

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türk Mutfağı Haftası'nda yurt dışındaki etkinliklerde Ege mutfağı temasıyla düzenlenecek etkinliklerin insanlığın şifa reçetelerinden faydalanmasını umut ediyor. Detaylar haberimizde

Yayın Tarihi: 22.05.2024 19:50
Güncelleme Tarihi: 22.05.2024 19:50

Emine Erdoğan'dan Türk Mutfağı Haftası'nda dikkat çeken paylaşım: Ege mutfağı şifa reçeteleriyle dünya mutfağına

Emine Erdoğan'dan Türk Mutfağı Haftası'nda Önemli Paylaşım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı" programına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yedi Bölgede Türk Mutfağı Buluşması

Emine Erdoğan, "Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı" temalı programda büyükelçiler ve eşleri ile Türk Mutfağı'ndan temsilcilerin bir araya geldiğini belirtti. Anadolu mutfağının zengin mirasını ve kültürünü her lokmada hissettiren bir yaşam biçimi olduğunu vurguladı.

Türk Mutfak Kültürünün Paylaşımı

Türk mutfak kültürünün geleneksel, sağlıklı ve asırlık reçetelerini paylaşmanın önemine değinen Erdoğan, Türk Mutfağı'nın coğrafi işaretli ürünlerini ve kimliğini oluşturan hikayelerini ziyaretçilerle buluşturduklarını ifade etti.

Şifa Reçetelerinin Dünya Mutfağına Yayılması

Emine Erdoğan, Türk Mutfağı Haftası boyunca yurt dışındaki temsilciliklerde düzenlenecek etkinliklerde Ege mutfağı temasıyla şifa reçetelerinin tüm insanlığa ulaşmasını umut ettiğini belirtti. Türk kültürünün değerli bir parçası olan mutfağımızın tanıtılması ve korunması için emek verenlere teşekkür etti.