Emet'te Süt Kalitesi ve Hijyen Eğitimi
Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen eğitimde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Süt Kayıt Sistemi Yöneticisi tarafından katılımcılara kapsamlı bilgiler sunuldu.
Eğitimin içeriği
Eğitimde Çiğ İnek Sütünün Sınıflandırılması ve Kalite Kriterleri, Çiğ Süt Desteği ve Süt Piyasasının Düzenlenmesi Mevzuatı, yeni destekleme senaryosu, sözleşmeli üretim, sütün kalitesi ve hayvan ıslahı ile çiğ süt sağım hijyeni konularında detaylı açıklamalar yapıldı.
Katılımcılar ve amaç
Toplantıya Emet ve Hisarcık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli personel ile tarımsal örgütlerin yöneticileri katıldı. Eğitim, saha uygulamaları ile mevzuat arasındaki uyumu güçlendirmeye ve süt kalitesiyle hijyen uygulamalarının geliştirilmesine yönelik bilgi aktarımını hedefledi.
Değerlendirme
Gerçekleştirilen eğitim, yerel düzeyde süt kalitesi ve hijyen standartlarının yükseltilmesi ve mevzuata uyumun sağlanması açısından önemli bir bilgilendirme faaliyeti olarak değerlendirildi.
EMET’TE "SÜT KALİTESİ VE HİJYEN" KONULU EĞİTİM DÜZENLENDİ