Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Emekliye müjde! Kurban Bayramı ikramiyesi ile alakalı kalem kırıldı

Ramazan Bayramı ikramiye ödemeleri bayramın hemen öncesinde ödenmiş iken Kurban Bayramına sayılı günler kala Kurban Byaramı ikramiyesinin ne zaman ödeneceği ile alakalı açıklamalar yakından takip ediliyor.

Yayın Tarihi: 25.05.2024 12:52
Güncelleme Tarihi: 25.05.2024 12:52

Emekliye müjde! Kurban Bayramı ikramiyesi ile alakalı kalem kırıldı

En son Ocak ayında zam alan ve bir dahaki yapılacak zam konusunda çeşitli şaibelerin ortalıklarda dolaştığı emeklilerin diğer bir merak ettiği konuda bayram ikramiyeleri olmakta. Mart ayında verilen müjde kapsamında yüzde 50 zamlanan bayram ikramiyelerinin ilk ayağı olan Ramazan Bayramı ikramiye ödemeleri bayramın hemen öncesinde ödenmiş iken Kurban Bayramına sayılı günler kala Kurban Byaramı ikramiyesinin ne zaman ödeneceği ile alakalı açıklamalar yakından takip ediliyor.  

Son 2 senedir artan enflasyon rakamları emekli maaşlarını eeitmeye devam ederken, ek zam talebi kabul olmayan emekli kendisne yönelitlecek olan ek ödemelere çevrilmiş durumda. Hal bu iken kurban bayramı öncesi emekli ikramiyelerinin yatırılacağı tarihi merak ediyor. Konu ile alakalı olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan önemli açıklamalar geldi.

tl

Kurban Bayramı İkramiyesi Tarihi

Bakan Işıkhan, geçtiğimiz gün dahil olduğu bir programda emeklinin hak sahibi olduğu Kurban Bayramı ikramiyesi ile alakalı detayları açıkladı. Bayram öncesinde emeklinin hesabına aktarılacağını belirtti. Emekli ikramiyesinin 15 Haziran tarihine kadar aktarılacağı iddialarını doğrulayan Işıkhan, 10-14 Haziran tarihlerine işaret etti.

Kurban Bayramı İkramiyesi Tutarı

Bakan Işıkhan, ayrıca emekli maaşları ve ikramiye miktarları hakkında da bilgi verdi. En düşük memur emeklisi maaşının 14.600 TL olduğunu belirten Işıkhan 4 milyon emeklinin 10.000 TL en düşük emekli maaşını belirtti. Öte yandan emekliler için planlarından bahseden bakan, en kısa sürede sosyal destek paketinin devreye gireceğini belirtti. 

EYT'li Olacak Sayısını Açıkladı

Bakan Işıkhan EYT'li kapsamında 1 senede 2,5 milyon bireyin emeklilik hakkını kazandığını belirterek, ilerleyen zamanlarda toplam 2 milyon emeklinin de dahil olacağını sözlerine ekledi.