Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Emeklilere bir değil üç müjde birden! O tarihten sonra cüzdanlar şenlenecek

Mayıs ayında emeklilere sürpriz bir haber geldi. Kurban Bayramı'nın hemen öncesinde üçlü bir müjde verilecek.

Yayın Tarihi: 23.04.2024 15:42
Güncelleme Tarihi: 23.04.2024 15:42

Emeklilere bir değil üç müjde birden! O tarihten sonra cüzdanlar şenlenecek

Mayıs ayında emeklilere üç sürpriz var. Emeklilere yönelik bayram harçlıkları yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde güncellenecek, emeklilere ek ödemeler artırılacak ve maaşlara da zam yapılacak.

Son günlerde 17 milyon emekli sosyal medyada ve sokak röportajlarında hükümete seslenmeye devam etti. Sonunda bu çağrılara cevap geliyor. Mayıs ayında Kurban Bayramı öncesinde emeklileri yeni sürprizler bekliyor. Milyonlarca emeklinin maaşı değişecek ve torba yasaya yeni kurallar getirilecek. Mayıs ayında emeklileri ne gibi sürprizler bekliyor? İşte emeklilere yönelik 3 şaşırtıcı haberin devamı..

Mayıs ayında milyonlarca emeklinin umutları yeniden yeşerdi. Maaş artışları, ikramiyeler ve sürpriz ek ödemeler bekleniyor. 31 Mart seçim yenilgisi sonrası önemli bir adım atmak zorunda kalan hükümet yetkilileri Kurban Bayramı öncesinde emeklileri sevindirecek haberler vermeye hazırlanıyor. Peki emeklilere müjdeli haber ne? Emekli maaşım artacak mı? 17 milyon emekliye yönelik gelişmelerin kritik son aşaması hakkında daha fazla bilgi için lütfen haberi okuyun...

"Emekliler mayıs ayında güzel haberler alacak"

Emeklilere bir değil üç müjde birden

Mayıs ayında emekliler bekledikleri müjdeli haberi alacak. Seçim öncesinde istediği maaş zammını alamayan milyonlarca insan, seçim sonrası da hükümete başvurmaya devam etti. Sonunda emeklilere 3'lü bir müjde geldi. Milyonlarca emekliye ek ödeme, ikramiye ve maaş değişikliği yapılacak.

Mayıs ayında emeklilere üç müjde var. Emekliler uzun süredir ek ücret artışları ve ikramiyeler istiyordu. Hükümet konuya kapıyı kapattı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin yaşadığı zorlu süreçle ilgili harekete geçti. Kurban Bayramı öncesinde emeklilere çözüm bulunacak. Gündemdeki üç madde, emekli maaşlarına ilave zam, emeklilerin tatil ücretine zam ve promosyonların modernleştirilmesidir.

TALİMAT 2 BAKANLIĞA GÖNDERİLDİ

Perde arkası bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere yönelik talimatları iki bakanlığı kapsıyordu. Şu anda Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emeklilere yönelik hazırlıklar yapıyor.

Emeklilere Kurban Bayramı müjdesini ulaştırmak isteyen bakanlıklar, bütçe açısından tüm şartları talep ediyor. Yukarıdaki düzenlemelerin yanı sıra emeklilere yönelik sosyal destekler de gündeme geldi. Beklenen düzenlemeler arasında emeklilik kartları ve bölgesel sübvansiyonlar yer alıyor. Hükümet, bu düzenlemelerle emeklilerin hayatlarını kolaylaştırıp maddi sıkıntılarını azaltmayı, aynı zamanda da 31 Mart seçimlerine yönelik tepkilerini yumuşatmayı hedefliyor. Yönetmelik hazırlıklarının başladığına dair bilgiler ortalıkta dolaşıyor. Ancak hükümetten bu konuyla ilgili henüz net bir açıklama gelmedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik düzenlemelerin 2 hafta içerisinde açıklanacağını duyurdu. Milyonlarca emekli artık yeni müjdeli haberleri sabırsızlıkla bekliyor.