Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Emekli Memur-Sen kamu emeklilerine seyyanen zam istiyor!

Emekli Memur-Sen, kamu emeklileri için seyyanen zam talep etti.

Yayın Tarihi: 09.01.2024 12:35
Güncelleme Tarihi: 09.01.2024 12:35

Emekli Memur-Sen kamu emeklilerine seyyanen zam istiyor!

Emeklilere ve memurlara yapılacak olan zam miktarı gündemdeki yerini korurken, Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen, kamu görevlilerine yapılmış olan seyyanen ödemenin, emekli vatandaşlara da verilmesini talep etti. 

Emekli Memur-Sen’den yapılan açıklamara göre, emeklilerin mevcut maaşlarının son derece yetersiz olduğu vurgulandı. Küçükkösen, kamu görevlileri gibi emeklilerin de personel sisteminin bir parçası olduğuna dikkat çekti. Bu kapsamda kadronun sadece kamu çalışanlarına verilen bir hak olmadığını, aynı zamanda kamu emeklilerini de kapsayacak bir hak olduğunu vurguladı. 

“Memur ve emekli maaşı arasındaki fark adaletsiz”

Emekli olunan kadronun haklarının sadece çalışırken ya da emekli olunduğunda değil, emeklilik sürecinde de etkili olduğunu belirten Küçükkösen, kamu görevlisi ile emeklilerin aylıklarında adaletsiz bir fark olduğunu vurguladı.

Emekliliğin yıllarda verilen emeğin ve sunulan katkının sonucunda elde edilmiş bir hak olduğunu vurgulayan Küçükkösen, son olarak beklentilerini dile getirdi. Emeklilerin de geçim kaygısı yaşamadan huzurlu bir şekilde yaşamaları gerektiğini kaydetti. Ayrıca, kamu görevlilerine yapılan seyyanen zammın kamu emeklilerine de yapılmasını talep etti.