Edirne'de Geleneksel Gaziler Helvası İkramı
Edirne, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, fethe giden askerlerin uğurlanması ve dönüşlerinde yapılan geleneksel "gaziler helvası" muharip gazilere sunuldu.
Etkinlik Detayları
Geleneksel helva, Deveci Han Kültür Merkezi avlusunda düzenlenen etkinlikte, ünlü şefler Onur Üresin ve Şenay Sağlam tarafından un, tereyağı, badem, süt ve şekerle hazırlandı. Hazırlanan helva, programa katılan gaziler ve vatandaşlara dağıtıldı.
Kültür ve Turizm Müdürü'nin Açıklamaları
Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk Mutfağı Haftası boyunca Edirne ve Balkan coğrafyasına özgü tatların tanıtıldığını vurguladı. Soytürk, şu ifadeleri kullandı: "Rumeli ve Balkanlarda fethe giden askerler dualarla uğurlanır, dönüşlerinde ise gaziler helvası ile karşılanırdı. Bugün bu geleneği yaşatmak, hatırlamak ve gazilerimize armağan etmek istedik."
Muharip Gazilerin Düşünceleri
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şube Başkanı Ahmet İsmailoğlu, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Kıbrıs Gazisi İbrahim Aksal ise ilk kez gaziler helvası yediğini belirterek, "Eskiden askerler helva ile uğurlanır ve döndüklerinde yine helva ile karşılanırmış. Bu programı düzenleyenlere ve helvayı yapan şeflere teşekkür ederim." dedi.
Katılımcılar
Etkinliğe Edirne Vali Yardımcısı Ercan Çiçek, Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Gökçe Onur Öktem ve Ertuğrul Tanrıkulu, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, muharip gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Edirne'de, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, fethe giden askerlerin uğurlanışında ve dönüşlerinde yapılan geleneksel "gaziler helvası" muharip gazilere ikram edildi. Deveci Han Kültür Merkezi avlusunda düzenlenen etkinlikte, "MasterChef" isimli televizyon programında yarışan Onur Üresin ve Şef Şenay Sağlam tarafından un, tereyağı, badem, süt ve şekerle hazırlanan helva, programa katılan gaziler ile vatandaşlara dağıtıldı.
Edirne'de, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, fethe giden askerlerin uğurlanışında ve dönüşlerinde yapılan geleneksel "gaziler helvası" muharip gazilere ikram edildi. Deveci Han Kültür Merkezi avlusunda düzenlenen etkinlikte, "MasterChef" isimli televizyon programında yarışan Onur Üresin ve Şef Şenay Sağlam tarafından un, tereyağı, badem, süt ve şekerle hazırlanan helva, programa katılan gaziler ile vatandaşlara dağıtıldı.