
Elmalı Turta Nasıl Yapılır? Malzemeleri Nelerdir?
Elmalı Turta Hamur malzemeleri;
- 2 tane yumurta
- 250 gram margarin (eritilmiş)
- Yarım çay bardağı süt
- 8 kaşık toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 5 bardak un
Elmalı Turta'nın İç malzemeleri;
- 4 tane kırmızı elma
- 8 kaşık toz şeker
- 2 çay kaşığı tarçın
- İsteğe göre dövülmüş ceviz
Elmalı Turta'nın Üzeri için;
- Pudra şekeri (pişince serpilecek)
- Yumurta sarısı
Elmalı Turta Yapımı
- Elmalı turta yapmak için önce hamuru hazırlayalım. Bir karıştırma kabına eritilmiş margarin, yumurta, süt, toz şeker, kabartma tozu ve vanilini alıp kaşıkla karıştıralım.
- Sonra yavaş yavaş un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurumuzu dinlenmeye bırakırken içini yapalım.
- Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Bir tencereye koyalım ve üzerine toz şekeri ekleyelim. Elmalar suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
- Pişen elmaların içine tarçını ilave edip karıştıralım.
- Turta kalıbını ya da fırın tepsisini hafifçe yağlayalım.
- Hamurdan bir parça ayırıp kenara koyalım. Kalan hamuru kalıba ya da tepsiye yayalım. Üzerine elmalı harcı eşit şekilde yayalım.
- Ayırdığımız hamurdan şeritler kesip elmalı harcın üzerine dizelim. (Tercihe göre 2. görseldeki gibi de şekil verebilirsiniz.)
- Şeritlerin üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Elmalı turtamızı 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim. (fırınınızın ısısına göre süre değişebilir.
- Turta fırından çıktıktan sonra pudra şekeri serpelim. Elmalı turtamız hazır, afiyet olsun.