Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Elmalı Turta Nasıl Yapılır? Kolay ve Lezzetli Tarif

Elmalı turta yapmak için hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun, elmaları rendeleyip şeker ve tarçınla pişirin, hamuru kalıba yayıp elmalı harcı üzerine serin, şeritlerle süsleyip yumurta sarısı sürün ve fırında pişirin. Pudra şekeriyle servis edin.

Yayın Tarihi: 07.12.2023 15:56
Güncelleme Tarihi: 07.12.2023 15:56

Elmalı Turta Nasıl Yapılır? Kolay ve Lezzetli Tarif

Elmalı Turta Nasıl Yapılır? Malzemeleri Nelerdir?

Elmalı Turta Nasıl Yapılır? Kolay ve Lezzetli Tarif

Elmalı Turta Hamur malzemeleri;

  • 2 tane yumurta
  • 250 gram margarin (eritilmiş)
  • Yarım çay bardağı süt
  • 8 kaşık toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 bardak un

Elmalı Turta'nın İç malzemeleri;

  • 4 tane kırmızı elma
  • 8 kaşık toz şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • İsteğe göre dövülmüş ceviz

Elmalı Turta'nın Üzeri için;

  • Pudra şekeri (pişince serpilecek)
  • Yumurta sarısı

Elmalı Turta Nasıl Yapılır? Kolay ve Lezzetli Tarif


Elmalı Turta Yapımı

  • Elmalı turta yapmak için önce hamuru hazırlayalım. Bir karıştırma kabına eritilmiş margarin, yumurta, süt, toz şeker, kabartma tozu ve vanilini alıp kaşıkla karıştıralım.
  • Sonra yavaş yavaş un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurumuzu dinlenmeye bırakırken içini yapalım.
  • Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Bir tencereye koyalım ve üzerine toz şekeri ekleyelim. Elmalar suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
  • Pişen elmaların içine tarçını ilave edip karıştıralım.
  • Turta kalıbını ya da fırın tepsisini hafifçe yağlayalım.
  • Hamurdan bir parça ayırıp kenara koyalım. Kalan hamuru kalıba ya da tepsiye yayalım. Üzerine elmalı harcı eşit şekilde yayalım.
  • Ayırdığımız hamurdan şeritler kesip elmalı harcın üzerine dizelim. (Tercihe göre 2. görseldeki gibi de şekil verebilirsiniz.)
  • Şeritlerin üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Elmalı turtamızı 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim. (fırınınızın ısısına göre süre değişebilir.
  • Turta fırından çıktıktan sonra pudra şekeri serpelim. Elmalı turtamız hazır, afiyet olsun.