Fiyat indirimi ve uygulama:
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, Karaelbistan Mahallesi'nde fırın işleten İsmail Şahin, uzun süredir 18 TLye satılan ekmeğin fiyatını gramajını düşürmeden 10 TL'ye çekti. Kararın hedefi, özellikle dar gelirli ve kalabalık ailelere ekonomik destek sağlamak olarak açıklandı.
Neden ve sürdürülebilirlik:
Şahin, un fiyatlarında yeni bir artış yaşanmaması halinde bu uygulamayı Ramazan ayına kadar sürdürebileceklerini belirtti. İndirimin bölge sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandığı ve kısa vadede ihtiyaç sahibi hane halklarına nefes aldıracağı kaydedildi.
Malzeme kalitesi ve yerel etki:
Fırında üretilen ekmeklerin birinci kalite unla yapıldığı ve gramajda eksiltmeye gidilmediği vurgulandı. Şahin, bu tutumla hem fiyat anlamında rahatlama hem de kalite standardının korunmasının amaçlandığını söyledi; uygulamanın devamı ise piyasa koşullarına bağlandı.
KAHRAMANMARAŞ’IN ELBİSTAN İLÇESİNDE FIRIN İŞLETEN İSMAİL ŞAHİN, 18 TL’YE SATILAN EKMEĞİN FİYATINI GRAMAJINI DÜŞÜRMEDEN 10 TL’YE İNDİRDİ.