DOLAR
42,59 -0,04%
EURO
49,62 -0,13%
ALTIN
5.747,17 0,29%
BITCOIN
3.941.751,72 0,53%

Elazığ'da Şevval Toprak'ın gelinlik ve düğün hayali belediye tarafından gerçekleştirildi

Elazığ'da 24 yaşındaki Down sendromlu Şevval Toprak'ın gelinlik ve düğün hayali, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyonla gerçek oldu.

Yayın Tarihi: 10.12.2025 10:48
Güncelleme Tarihi: 10.12.2025 10:48

Elazığ'da Şevval Toprak'ın gelinlik ve düğün hayali belediye tarafından gerçekleştirildi

Elazığ'da 24 yaşındaki Şevval Toprak'ın gelinlik ve düğün hayali gerçekleşti

Elazığ'da yaşayan 24 yaşındaki Şevval Toprak, uzun süredir kurduğu gelinlik ve düğün hayalini Elazığ Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirdi. Ailesinin talebi üzerine devreye giren Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Şevval için gerçeğini aratmayan bir organizasyon düzenledi.

Organizasyon ve uygulama

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, salon tutarak ve gerekli hazırlıkları yaparak Şevval'in gelinliğini giymesi ve konvoyla evinden alınıp düğün salonuna getirilmesini sağladı. Etkinlikte Şevval, yakınlarının yoğun katılımıyla hayalini kurduğu düğünde doyasıya eğlendi ve ailesiyle birlikte unutulmaz anlar yaşadı.

Ailenin ve belediye yetkililerinin açıklamaları

Babası Veysi Toprak, belediyeye başvurduklarını belirterek, 'Sağ olsunlar Şahin Şerifoğulları ve ekibi bunu güzel karşılayarak gerekli tüm ilgi ve alakayı bizlere gösterdi. Kızımız engelli fakat biz öyle diyemiyoruz. İnsanın gönlü ve kalbi engelli olmasın. Elazığ’ımız bu tür olaylara çok duyarlıdır. Biz de anne ve baba olarak kızımızın hayallerini gerçekleştirmeye çalıştık. Her gün düğünüm olsun diyordu. Bizim de imkanlarımız kısıtlıydı. Böyle bir organizasyon yapmak için durumumuz elverişli değildi. Arkadaşım, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın bu durumlara duyarlı olduğunu söyledi. Gidip görüştük, sağ olsunlar ellerinden gelen bütün kolaylığı bizlere sağladılar. Organizasyonu onlar yaptılar. Düğüne akrabalarımızın bir kısmını çağırdık, uzak olanları çağıramadık' dedi.

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Karaaslan ise organizasyonun amacını şöyle özetledi: 'Bugün özel bir öğrencimizin uzun süredir ısrarla talep ettiği düğün ve gelinlik giyme hayalini gerçekleştirmek amacıyla bir organizasyon yaptık. Bugün Şevval kardeşimiz özel gününde gelinlik giyecek, anne ve babasının elini öperek bu mutlu anı ölümsüzleştirecek. Etkinliğin yapılmasında ailemizin bizlere yoğun desteği oldu. Biz engelli kardeşlerimizi özel birey olarak görüyoruz. Onlar bizlere Allah’ın emanetidir. Onların mutluluğu adına her türlü çalışmayı yapıyoruz.'

Etkinlik, hem Şevval hem de ailesi için unutulmaz bir hatıraya dönüştü. Belediye ve aile işbirliği, sosyal destek uygulamalarının bireylerin günlük yaşamındaki somut etkilerini gösterdi.

ELAZIĞ’DA YAŞAYAN 24 YAŞINDAKİ DOWN SENDROMLU ŞEVVAL TOPRAK’IN EN BÜYÜK HAYALİ OLAN GELİNLİK...

ELAZIĞ’DA YAŞAYAN 24 YAŞINDAKİ DOWN SENDROMLU ŞEVVAL TOPRAK’IN EN BÜYÜK HAYALİ OLAN GELİNLİK GİYME, ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ. ŞEVVAL KENDİ DÜĞÜNÜNDE DOYASIYA EĞLENMENİN TADINI ÇIKARDI

ELAZIĞ’DA YAŞAYAN 24 YAŞINDAKİ DOWN SENDROMLU ŞEVVAL TOPRAK’IN EN BÜYÜK HAYALİ OLAN GELİNLİK...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.