Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi 5. Balık Ekmek Şenliği öğrencilerden yoğun ilgi gördü
Etkinlik ve dağıtım
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi tarafından düzenlenen 5. Balık Ekmek Şenliği, üniversite öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Saat 12.30'da fakülte önünde başlayan şenlik boyunca öğrenciler ders aralarında etkinlik alanına gelerek horon ve oyun havaları eşliğinde zaman geçirdi. Etkinlikte yaklaşık 5 bin balık ekmek ücretsiz olarak dağıtıldı.
İkram edilen balık ve kaynak
Prof. Dr. Şengül Bilgin, dağıtılan balıkların Eğirdir ilçesinde yetiştirilen gökkuşağı alabalığı olduğunu belirtti. Öğrenciler balıkları ekmek arasında çeşitli malzemelerle birlikte ikram edilen servisten memnuniyetini dile getirdi. Bilgin, balığın güvenilir olduğu sürece tüketilmesini önerdi.
Dekan Bilgin'in değerlendirmesi
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şengül Bilgin, şenliğin beşincisini düzenlediklerini ve etkinlikleri artırma hedefinde olduklarını vurguladı. Bilgin, balığın sağlıklı bir protein kaynağı olduğunu belirterek haftada en az bir kez, bazı uzmanlara göre haftada iki kez balık tüketilmesini önerdiklerini söyledi. Ayrıca Türkiye'nin su ürünleri yetiştiriciliği ve işleme sektöründeki ihracat başarısına ve su ürünleri mühendislerinin katkısına değindi.
Öğrenci görüşleri
Etkinliğe katılan öğrenciler arasında yer alan İpek Akmandor, şenliği eğlenceli bulduğunu, Eğirdir balıklarının lezzetli olduğunu ve bu tür etkinliklerin öğrenciler için sosyalleşme ve motivasyon sağladığını ifade etti. Öğrenciler etkinliklerin daha sık düzenlenmesini talep etti.
Şenlik, fakültenin gündelik yaşamına renk katan ve sektöre dair farkındalık oluşturan bir etkinlik olarak gün boyu sürdü.
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ EĞİRDİR SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN 5. BALIK EKMEK ŞENLİĞİ’NDE YAKLAŞIK 5 BİN BALIK EKMEK DAĞITILDI