Efeler'de unlu mamullere sıkı denetim: hijyen ve gramaj mercek altında

Efeler Belediyesi zabıta ekipleri, unlu mamul işletmelerinde hijyen, gramaj ve ruhsat kontrolleri yaptı, eksiklikleri kayıtlayıp yasal uyarı verdi.

Yayın Tarihi: 30.09.2026 12:09
Güncelleme Tarihi: 30.09.2026 12:09

Efeler'de unlu mamullere sıkı denetim: hijyen ve gramaj mercek altında

Efeler Belediyesi zabıta ekipleri sahaya indi:

Halk sağlığını ve tüketici haklarını koruma hedefiyle harekete geçen Efeler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki unlu mamul üretim ve satış noktalarında kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren yapılan kontrollerde, vatandaşlara sunulan ekmek ve diğer unlu mamullerin hijyenik şartlarda üretilip satışa sunulup sunulmadığı titizlikle incelendi.

Denetim kapsamı:

Ekipler, denetimler sırasında iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarından, hijyen sertifikalarına; personel kıyafetlerinden imalathane temizliğine kadar pek çok kriteri tek tek kontrol etti. Ayrıca gramaj tarifelerine uyum hassasiyetle ölçülerek haksız kazanç ve tüketici sağlığını tehdit edebilecek eksikliklerin önüne geçilmeye çalışıldı.

Kontrollerde, ürünlerin saklama koşulları, ekipman temizliği ve personel hijyeni gibi uygulamalı hususlar da yerinde gözlemlendi. Denetçiler ihtiyaç duyulan durumlarda işletme sahiplerinden ek belge veya açıklama talep etti.

İşletmelere yapılan uyarılar ve takip:

Kurallara riayet eden örnek işletmelere teşekkür edilirken, bazı iş yerlerinde tespit edilen eksiklikler kayıt altına alındı. Mevzuata aykırı durumlar için ilgili işletmelere İhtar Varakası düzenlenerek yasal uyarılar yapıldı.

Eksikliklerin giderilmesi için işletme sahiplerine süre tanındı; eksikliklerin kapatılma süreci ve gerekli iyileştirmeler sıkı şekilde takip edilecek. Belediye yetkilileri, denetimlerin düzenli şekilde devam edeceğini ve vatandaşların güvenilir gıdaya erişiminin sağlanmasının birinci öncelik olmaya devam edeceğini belirtti.

Vatandaşların sağlığına doğrudan etki eden bu tür denetimlerin önemine vurgu yapılarak, işletme sahiplerine mevzuata uyum sağlamaları çağrısında bulunuldu ve temiz, güvenilir üretim yapan kuruluşların desteklenmeye devam edeceği ifade edildi.

EFELER’DE GIDA DENETİMİ

EFELER’DE GIDA DENETİMİ

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.