Edirne'de "Kahramanlar ile Kardeşlik Yolunda" yürüyüşü gerçekleştirildi
19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kahramanlar ile Kardeşlik Yolunda 19 Eylül Gaziler Yürüyüşü, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşti. Etkinlikte protokol üyeleri, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş bir araya geldi.
Yürüyüş rotası ve katılımcılar:
Kortej, 25 Kasım Stadyumu önünde oluşturuldu ve bando eşliğinde Saraçlar Caddesi boyunca yürüyüşe geçti. Yürüyüşe Edirne Valisi Yunus Sezer, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Harun Tohumcu, gaziler, protokol üyeleri ve çeşitli kurum müdürleri katıldı. Ellerinde Türk bayrakları olan katılımcılar ile öğrencilerin taşıdığı büyük Türk bayrağı korteje renk kattı; çevredeki vatandaşların ilgisi ve alkışları dikkat çekti. Birçok kişi yürüyüş anlarını telefonlarıyla kaydetti.
Helva ikramı ile tamamlanan tören:
Yürüyüş Atatürk Anıtı önünde sona erdi. Etkinlik sonrası Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesindeki aşevinde hazırlanan Gaziler Helvası, katılımcılara ve vatandaşlara dağıtıldı. Etkinlik, gazilere saygı ve toplumun farklı kesimlerinin bir araya gelmesi temasıyla sonlandırıldı.
EDİRNE’DE 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE “KAHRAMANLAR İLE KARDEŞLİK YOLUNDA 19 EYLÜL GAZİLER YÜRÜYÜŞÜ” DÜZENLENDİ.