DOLAR
42,69 -0,05%
EURO
50,19 -0,06%
ALTIN
5.884,26 0,39%
BITCOIN
3.682.667,62 -0,47%

Edirne'de el freni boşalan otomobil park halindeki taksileri teğet geçip kaldırıma çarptı

Edirne Şükrüpaşa Mahallesi'nde el freni arızası nedeniyle 34 HIP 571 plakalı otomobil geri kayıp üç taksiyi teğet geçerek kaldırıma çarptı; olay güvenlik kamerasına yansıdı.

Yayın Tarihi: 27.08.2025 10:58
Güncelleme Tarihi: 27.08.2025 10:58

Edirne'de el freni boşalan otomobil park halindeki taksileri teğet geçip kaldırıma çarptı

Edirne'de el freni arızası sonucu park halindeki araçlara çarpan otomobil

Edirne Şükrüpaşa Mahallesi'nde meydana gelen olayda, 34 HIP 571 plakalı otomobilin el freninde arıza oluştu. Araç, park halindeyken geri kaymaya başladı ve Şehit Salih Kasap Sokak'tan Bahriye Üçok Caddesi'ne doğru ilerledi.

Olayın ayrıntıları

Geri kayış sırasında araç, caddede bulunan bir taksi durağı önünde park halindeki 3 taksiyi teğet geçti. Kontrolden çıkan otomobil daha sonra kaldırıma çarparak durdu. Olay anı, taksi durağının güvenlik kamerasına yansıdı ve görüntülerde aracın geri kayış yönü ile çarpma anı açıkça görülüyor.

Yetkililerin müdahalesi ve işlem süreci

Mahalle bekçileri olayın ardından durumu trafik ekiplerine bildirdi. Uzun süre araç sahibine ulaşılamayınca bölgeye çekici çağrıldı. Bu sırada araç sürücüsü olay yerine geldi; ancak sürücünün araç ruhsat sahibi olmaması nedeniyle otomobil otoparka çekildi. Olayda ifade ve tespit işlemleri yetkililerce gerçekleştirildi.

Güvenlik kamerası ve kayıt

Yaşananlar taksi durağındaki güvenlik kamerasına yansıdı. Kayıtlar, aracın hareket sürecini, park halindeki taksilerle temas etmeden geçişini ve kaldırıma çarparak durmasını belgeledi. Görüntüler, olayın oluş biçiminin tespiti ve olası sorumlulukların belirlenmesi açısından delil niteliği taşıyor.

Değerlendirme ve dikkat çekilmesi gereken noktalar

Olay, araçlarda düzenli bakım ve park sırasında el freni kontrollerinin önemini gösteriyor. El freni arızası gibi teknik sorunlar sadece araç sahibine değil, çevredeki yaya ve park halindeki araçlara da risk oluşturabiliyor. Yetkililerin tespit ve otoparka çekme süreci, olay yerinde güvenliğin sağlanması açısından uygulanan standart prosedürlere uygun şekilde ilerledi.

Özet: Şükrüpaşa Mahallesi'nde el freni boşalan 34 HIP 571 plakalı otomobil geri kayıp üç taksiyi teğet geçtikten sonra kaldırıma çarparak durdu. Olay güvenlik kamerasına yansırken, araç otoparka çekildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı