Edirne’de 50 Yıllık Meslek: 73 Yaşındaki Yılmaz Erol’un Kestane Tezgahı

Edirne'de 73 yaşındaki Yılmaz Erol, 50 yıldır Saraçlar Caddesi'nde seyyar tezgâhında kestane satarak geçimini sağlıyor; sezon şubat sonuna dek sürüyor.

Yayın Tarihi: 08.11.2025 14:23
Güncelleme Tarihi: 08.11.2025 14:23

Edirne’de 50 Yıllık Meslek: 73 Yaşındaki Yılmaz Erol’un Kestane Tezgahı

Edirne’de yarım asırlık seyyar tezgâh: Kestane

Saraçlar Caddesi’nde yılların emeği

EDİRNE (İHA) – 73 yaşındaki Yılmaz Erol, genç yaşta bir ustasından öğrendiği işi mesleğe dönüştürerek 50 yıldır sonbahar ve kış aylarında Saraçlar Caddesi'nde seyyar tezgâhında kestane satarak geçimini sağlıyor.

Yaz aylarında kaynamış mısır, kışın ise kestane satan Erol, bu işlemle üç çocuğunu okutup evlendirdiğini, "Helal kazançla kimseye muhtaç olmadım" sözleriyle özetliyor. Mesleğini sürdürmekten duyduğu gururu sık sık dile getiriyor.

Tezgâhı Saraçlar Caddesi’nde vatandaşların uğrak noktası haline gelen Erol, ürünün fiyatlandırmasına ilişkin olarak 100 gram kestane 200 lira olarak satışa sunduğunu belirtiyor. Soğuk kış günlerinde sıcak kestane kokusu, caddenin atmosferini değiştiriyor; Erol, "Kestaneyi seven, her gün gelir" diyor.

Vatandaşlardan Ahmet Alagöz, Erol’un sattığı kestanelerin lezzetinden memnun olduğunu söyleyerek, "Kestaneler Sinop’tan geliyor. Daha kaliteli olduğu için kestane kebap yemeye özellikle buraya geliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kestane sezonunun genellikle şubat ayı sonuna kadar sürdüğünü aktaran Erol, "Hava şartları elverirse mart başına kadar da sürer" değerlendirmesinde bulundu.

EDİRNE'DE 73 YAŞINDAKİ YILMAZ EROL, 50 YILDIR SEYYAR TEZGÂHINDA KESTANE SATARAK GEÇİMİNİ...

EDİRNE'DE 73 YAŞINDAKİ YILMAZ EROL, 50 YILDIR SEYYAR TEZGÂHINDA KESTANE SATARAK GEÇİMİNİ SAĞLIYOR.

EDİRNE'DE 73 YAŞINDAKİ YILMAZ EROL, 50 YILDIR SEYYAR TEZGÂHINDA KESTANE SATARAK GEÇİMİNİ...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.