DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.850.818,94 -0,13%

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Öktem'e Yapılan Saldırı Sonrası Belediye Çalışanı Tutuklandı

Edirne Belediyesi'nde yaşanan darp olayı sonrası Gökçe Onur Öktem'i darbeden belediye çalışanı tutuklandı.

Yayın Tarihi: 02.05.2025 18:49
Güncelleme Tarihi: 02.05.2025 18:49

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Öktem'e Yapılan Saldırı Sonrası Belediye Çalışanı Tutuklandı

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Gökçe Onur Öktem'e Darbe

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Gökçe Onur Öktem, bir belediye çalışanı tarafından darbedildi. Olay, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde meydana geldi; burada Öktem ile belediye çalışanı T.U. arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi sonucu T.U., Öktem'i darbederek olay yerinden uzaklaştı.

Olayın Gelişimi

Öktem, yaşanan olay sonrası Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne giderek T.U.'dan şikayetçi oldu. Olayın ardından polis ekipleri T.U.'yu gözaltına aldı. Emniyetteki ifadesinin ardından Edirne Adliyesi'ne sevk edilen T.U., çıkarıldığı hakimlikçe "kamu görevlisini kasten yaralama" suçundan tutuklandı.

CHP Edirne İl Başkanı'nın Açıklamaları

CHP Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak olayı kınadı. Taybıllı, “Görevini yürüten bir seçilmişe yönelik fiziki müdahale, hangi gerekçeyle olursa olsun kabul edilemez. Şiddet, toplumsal barışı zedeleyen ve demokratik hukuk düzeniyle asla bağdaşmayan bir tutumdur” şeklinde ifade etti. Ayrıca, olayın adli mercilere intikal ettiğini ve sürecin dikkatle takip edileceğinin altını çizdi.

Taybıllı açıklamasında şu ifadelere de yer verdi: “Partimiz, görev yapan herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesini, sorunların hukuk ve diyalog zemininde çözülmesini savunmaktadır. Bu çerçevede, olayın tarafı kim olursa olsun, şiddet eylemlerinin karşısında durmaya ve kamuoyuna karşı sorumluluğumuzu yerine getirmeye devam edeceğiz.”

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Gökçe Onur Öktem’i darbeden belediye çalışanı T.U....

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Gökçe Onur Öktem’i darbeden belediye çalışanı T.U. tutuklandı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı