Düzce ve Trabzon TSO 'Kardeş Oda' Protokolü İmzaladı
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası arasında, ikili işbirliklerini geliştirmek, ortak projeler geliştirmek ve bölge ekonomisine katkı sağlamak amacıyla kardeş oda protokolü imzalandı.
Tören ve katılımcılar
Protokol imza törenine Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi ile birlikte Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve Trabzon TSO Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Protokolün hedefleri ve önemi
Taraflar, ortak projeler, bilgi ve tecrübe paylaşımı ile bölgesel ekonomik etkiyi artırmayı amaçlıyor. Bu tür işbirliklerinin, kentlerin demografik ve coğrafi benzerlikleri üzerinden karşılıklı fayda sağlayacağı vurgulandı.
Bıyık'ın değerlendirmesi
İmza töreninde konuşan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, Düzce ile Trabzon şehirlerinin demografik ve coğrafi yapı olarak birbirine çok benzediğini belirterek ortak projeler geliştirme konusunda bu protokolün önemli faydalar sağlayacağını ifade etti.
Bıyık, "Gelişen dünya ekonomisinde işbirliği çalışmaları büyük önem taşıyor. Hem Düzce olarak bizim hem de Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın tecrübe ve bilgi birikimleri bir araya geldiğinde bölge ekonomisi adına çok önemli kazanımlar ortaya çıkacağına inanıyoruz. Erkut Çelebi başkanımızla yapmış olduğumuz istişarelerde de bu protokolün her iki oda için faydalı olacağı kanaatine vardık. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan, odamızın her projesinde, her girişiminde bizlerin yanında durarak bize büyük güç katan sayın Bakanımız Dr. Faruk Özlü’ye ve Trabzon Valimiz Aziz Yıldırım’a da şükranlarımı sunuyorum. İmzaladığımız Kardeş Oda protokolünün Düzce ve Trabzon illerine, iş insanlarımıza ve bölgemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum"
DÜZCE TİCARET VE SANAYİ ODASI İLE TRABZON TİCARET VE SANAYİ ODASI ARASINDA İKİLİ İŞBİRLİKLERİNİ GELİŞTİRMEK, ORTAK PROJELER GELİŞTİRMEK VE BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAK AMACIYLA KARDEŞ ODA PROTOKOLÜ İMZALANDI.