Düzce’de Millet Bahçesi ile Merkez Park arasında yeşil yol bağlantısı

Düzce Belediyesi, Millet Bahçesi ile Merkez Park'ı 300 metrelik Yeşil Yol ile yaya ve kısmi araç trafiğine uygun şekilde birbirine bağlıyor; çalışmalar sürüyor.

Yayın Tarihi: 30.10.2026 13:12
Güncelleme Tarihi: 30.10.2026 13:15

Düzce’de Millet Bahçesi ile Merkez Park arasında yeşil yol bağlantısı

Yeşil yol çalışmaları sahada hız kazandı

Düzce Belediyesi tarafından yürütülen projede, şehir merkezindeki iki büyük yeşil alanı birbirine bağlayacak Yeşil Yol hattında çalışmalar devam ediyor. Projeyi yakından takip eden Dr. Faruk Özlü, saha ziyaretlerinde ekiplerle bir araya gelerek çalışmanın her aşamasını bizzat kontrol ediyor.

Proje kapsamı ve teknik düzenlemeler:

Millet Bahçesi ile Merkez Park arasında planlanan hat, 300 metre uzunluğunda olacak. Yolun bir bölümünde 3 metrelik alanda tek yön biçiminde kısmi araç trafiği öngörülürken, yürüyüş yolları ve araç hattı birbirinden ayrılacak şekilde düzenleniyor. Başkan Özlü saha ziyareti sırasında yaya ve araç kısımlarının ayrılmasıyla ilgili proje detaylarına ilişkin talimatlarını verdi.

Malzeme seçimleri ve çevresel düzenleme:

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin sahada sürdürdüğü çalışmalarda yeşil taş uygulamaları, yeşil aydınlatmalar ve kapsamlı bitkilendirme çalışmaları planlanıyor. Projenin ismine uygun bir konsept benimsenerek hem estetik hem de işlevsel bir bağlantı hedefleniyor.

Başkan Özlü, çalışmaları yürütürken aynı mevkide bulunan vatandaşlar ve esnafı da bilgilendiriyor; güzergah üzerindeki işyerleri ile entegrasyon gözetilerek taş döşeme sürecinin tamamlanması amaçlanıyor. Projenin tamamlanmasıyla iki park arasındaki ulaşımın kolaylaşması ve bölge yaşam kalitesinin artması bekleniyor.

DÜZCE BELEDİYESİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN VE MİLLET BAHÇESİ İLE MERKEZ PARK’I BİRBİRİNE BAĞLAYACAK...

DÜZCE BELEDİYESİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN VE MİLLET BAHÇESİ İLE MERKEZ PARK’I BİRBİRİNE BAĞLAYACAK YAYA YOLU HATTI ‘YEŞİL YOL’DA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR. SAHADA EKİPLERİ ZİYARET EDEN BAŞKAN ÖZLÜ, ÇALIŞMANIN HER AŞAMASINI BİZZAT TAKİP EDİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.