Dumlupınar'da miras yerinde incelendi: 121 okul müdürü saha çalışmasında buluştu

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2 günlük etkinlikte 121 okul müdürü Dumlupınar Şehitliği ve müzeleri gezerek Milli Mücadele mirasını yerinde tanıdı.

Yayın Tarihi: 04.09.2026 09:42
Güncelleme Tarihi: 04.09.2026 09:42

Dumlupınar'da miras yerinde incelendi: 121 okul müdürü saha çalışmasında buluştu

Dumlupınar'da saha ziyareti

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 2 günlük program kapsamında 121 okul müdürü, Dumlupınar'ın Milli Mücadele tarihine ışık tutan önemli mekânlarını yerinde inceledi. Ziyaretler, saha gözlemi ve bilgilendirme oturumları şeklinde planlandı.

Ziyaret edilen mekânlar:

Programda öne çıkan duraklar arasında Dumlupınar Şehitliği, Dumlupınar Diorama Müzesi, Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Müzesi, Dumlupınar Atatürk Karargâh Evi (Atatürk Evi Müzesi) ve Mehmetçik Anıtı ile bölgedeki diğer tarihî mekânlar yer aldı. Katılımcılar, alanların fizikî özelliklerini ve sergilenen materyalleri yerinde görme fırsatı buldu.

Bilgilendirme ve amaç:

Her ziyarette müze ve alan yetkilileri tarafından yöneticilere, ziyaret edilen mekânların tarihi önemi, Milli Mücadele dönemindeki rolleri ve taşıdıkları kültürel değerler hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Program, okul yöneticilerinin Dumlupınar'ın tarihî mirasını daha yakından tanıması ve bu değerlerin gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunmaları amacıyla tamamlandı.

KÜTAHYA’DA 121 OKUL MÜDÜRÜ DUMLUPINAR’IN TARİHİ MİRASINI YERİNDE İNCELEDİ

KÜTAHYA’DA 121 OKUL MÜDÜRÜ DUMLUPINAR’IN TARİHİ MİRASINI YERİNDE İNCELEDİ

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.