ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ı görevden alma konusundaki fikirlerini gözden geçirebileceğini açıkladı. Trump, bu açıklamayı Truth Social hesabı üzerinden yaptı ve Powell'ı, faiz oranlarını düşürmemesi nedeniyle eleştirdi.
Trump’ın paylaşımında yer alan ifadeler arasında Powell için kullanılan "aptal", "moron" ve "ahmak" nitelendirmeleri dikkat çekti. Trump, "Yönetim Kurulu neden bu tam ve gerçek moronu devre dışı bırakmıyor bilmiyorum. Belki, sadece belki, onu kovma konusundaki fikrimi değiştirmek zorunda kalacağım. Ama ne olursa olsun, görev süresi yakında sona eriyor," şeklinde belirtimde bulundu.
Faiz oranlarının düşürülmesinin ABD'ye yılda 1 trilyon dolar kadar tasarruf sağlayabileceğini savunan Trump, "Kendisine yönelik sert eleştirilerimin, yapması gereken şeyi, yani faiz oranlarını düşürmesini zorlaştırdığının tamamen farkındayım. Ancak bunu farklı şekillerde denedim," dedi.
Trump, Powell’a yönelik uzun süredir süren eleştirilerine rağmen geçen hafta Beyaz Saray'daki bir etkinlikte Powell'ı görevden almayacağını duyurmuştu. "Yalan haberler, 'Onu kovarsan çok kötü olur' diyor. Neden kötü olacağını bilmiyorum ama onu kovmayacağım," ifadelerini kullanmıştı.