Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,24 0%
EURO
35,08 0,15%
ALTIN
2.492,99 0,19%

Dolar kurunda yakın dalgalanma! 60 TL derken 27 TL desteği mi geliyor?

Ekonomist Selçuk Geçer, son zamanlarda dolar kurundaki dalgalanmaları ve bu durumun ekonomiye etkilerini değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 08.05.2024 18:23
Güncelleme Tarihi: 08.05.2024 18:23

Dolar kurunda yakın dalgalanma! 60 TL derken 27 TL desteği mi geliyor?

Geçtiğimiz seneden beri ekonomiyi alt üst eden dolar kurundaki durdurulamaz seyir devam ediyor. Kıyıda dolar yatırımı olan bireyi ilgilendirdiği kadar, ülke ekonomisini takip eden bireyin de yakın takip ettiği dolar kurunun gidişatı konusunda uzmanlar uyarılarına devam ediyor. Peki dolar artacak mı? Dolar 50 TL olacak mı? İşte detaylar.. Ekonomist Selçuk Geçer, son zamanlarda dolar kurundaki dalgalanmaları ve bu durumun ekonomiye etkilerini değerlendirdi. Bilindiği üzere Kapalıçarşı ve bankacılık sektöründe dolay fiyatları arasında adeta uçurum fark bulunuyor. Bunun değerlendirmesini yapan Geçer, dolar kurundaki düşüşün ekonomiye yarayacağı konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

tll

Dolar kuru bir süredir direnç ve destek noktaları arasında seyrediyor. Bunun düşüş yada yükseliş olmadığını belirten Geçer, "hareketlilik olarak kabul edilemez" yorumunu yaptı. Dolar düştü diyebilmek için ani bir şekilde 27 'tl desteğine inmesi gerektiğini belirten uzman isim, doların olası ani düşüşü durumunda ekonominin de alt üst olabileceği uyarılarını yineledi. Ancak dolar kuru ile alakalı değerlendirmesini yapan Geçer, istikrarlı bir şekilde ve piyasayı etkilemeden düşmesinin ekonomiyi sarsmayacağını belirtirken, bu durumun daha sağlıklı olacağını sözlerine ekledi.

DOLAR 60 TL OLACAK MI?

Geçtiğimiz aylarda Geçer tarafından yapılan açıklamada doların 60 TL'ye yükseleceği öngörüsü sunulmuştu. Sosyal medya hesabı üzerinden yeni paylaşım yapan Geçer, bu konuya değinmezken, özellikle de kur konusunda olası ihtimallere değil de olması durumunda yapılacaklar konusunda bilgilendirme yaptı. Paylaşımda

DOLAR

Doların Mevcut Durumunu belirten isim, Alış Fiyatı: 32.2722 TL, Satış Fiyatı: 32.3045 TL olduğunu açıklarken, Önceki güne göre %0.13 artış sergilediğini sözlerine ekledi. Nisan ayına göre %0.57 değer kaybı yaşadığı hesaplamalarına istinaden yıllık %8.50 değer kazancı sağladığını da ifade etti.

İithalat ve ihracatı, enflasyonu ve faiz oranlarını doğrudan etkileyen dolar kurundaki hareketlilik yakından takip edilmektedir. Yazımız yatırım tavsiyesi içermemekte olup sadece uzman ismin görüşlerini içermektedir.