Doğum günü pastası nasıl yapılır?
Pasta fiyatlarına gelen zamdan sonra evde yapmak daha ekonomik. Bu tarifte, doğum günü pastası için gerekli malzemeleri ve yapılışını anlatacağız.
Malzemeler
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı süt
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Pastacı kreması için:
- 1,5 su bardağı süt
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Dış kreması için:
- 3 paket krem şanti
- 3 çay bardağı soğuk süt
- 1/2 kutu sıvı krema
Ara katman için:
- 200 gram çilek
Üzeri için:
- 1 kase Hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı pasta süsü
Yaş pasta yapılışı
Kek için:
- Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ilave edip karıştırın. Sonra un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek katın.
- Yağladığınız kalıba karışımı dökün.
- 170 dereceye ayarladığınız fırında 40 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp oda ısısında bekletin. Sonra kalıptan çıkarın.
Krema için:
- Pastanın ara kreması için tüm malzemeleri (tereyağı hariç) bir tencereye koyun. Karıştırarak kısık ateşte kaynatın.
- Krema kaynayınca ocaktan alın. Tereyağını ekleyip karıştırın.
- Bir kaba alıp üzerini streç filmle kaplayın. Soğuması için oda sıcaklığında bırakın. Soğuyunca buzdolabına kaldırın.
Pasta için:
- Keki üç eşit parçaya bölün ve pastacı kremasını üzerine sürün.
- Toz krem şantiyi süt ile çırpın. Çember şeklinde krem şantiyle kaplayın. Çilekleri yerleştirin.
- 2. keki üzerine koyun.
- Aynı işlemi tekrarlayın.
- 3. keki koyun.
- Krem şanti ile pastanın etrafını ve üstünü kaplayın.
- Üzerine Hindistan cevizi serpin.
- Yıldız duy ile pastanın üzerine desenler yapın. Pasta süsü ile süsleyin.
Afiyet olsun!