Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, son günlerde gündeme gelen "Yeni Parti'ye geçiş" iddiaları ve belediye başkanlarına baskı yapıldığı yönündeki söylemlere açıklık getirdi. Doğan, hem toplantı öncesinde hem de sonrasında kendisine veya diğer başkanlara yönelik herhangi bir baskı uygulanmadığını vurguladı.
Toplantı süreci ve iddiaların yeri:
Denizli siyasetinde bazı belediye başkanlarının Yeni Parti'ye katılımı üzerinden süren tartışmaların ardından Merkezefendi Belediye Başkanı Doğan, çıkan haberlerdeki yönlendirme ve baskı iddialarını net bir dille yalanladı. Doğan, bu dönemde gerçekleştirilen belediye başkanları toplantısında böyle bir durumun yaşanmadığını belirterek, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Doğan sözlerine, 'Baskı iddiaları gerçek dışıdır. Ben kendi inisiyatifimle karar verdim' ifadelerini de ekleyerek, karar alma sürecinin kendisine ait olduğunu kaydetti.
Neden CHP'de kalmayı seçti:
Başkan Doğan, parti tercihine ilişkin kararını açıklarken önceliğinin kurum işleyişi ve yerel hizmetler olduğunu öne çıkardı. Doğan, Meclis'in ve komisyonların kesintisiz çalışmasının önemine dikkat çekerek, bu nedenle mevcut durumda CHP'de kalmayı tercih ettiğini belirtti.
'Benim önceliğim Merkezefendi'ye hizmet etmek. Meclisimizin sıkıntısız çalışması, komisyonlarımızın aksamadan görevine devam etmesi önemli' diyen Doğan, siyasi tercihinin Merkezefendi'deki hizmetlerin sürekliliği gözetilerek şekillendiğini ifade etti.
Şeniz Doğan'ın açıklamaları, Denizli'deki parti geçişleri tartışmaları sürerken yerel yönetimlerin işleyişine ve hizmet odaklı tutumuna vurgu yaptı. Doğan, hem kamuoyunu hem de belediye çalışanlarını rahatlatmayı amaçlayan açıklamasıyla kararının arkasında olduğunu yineledi ve dışarıdan herhangi bir yönlendirmeye izin verilmeyeceğini belirtti.