Doğal Şehirler Birliği Başkanı Anıl Yetişkin seçildi

Mayıs meclis oylamasıyla Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Doğal Şehirler Birliği başkanı seçildi; seçim, Ömer Günel'in tutuklanması sonrası yapıldı.

Yayın Tarihi: 11.05.2026 17:50
Güncelleme Tarihi: 11.05.2026 17:54

Doğal Şehirler Birliği Başkanı Anıl Yetişkin seçildi

Doğal Şehirler Birliği Başkanı Anıl Yetişkin seçildi

Mayıs ayı olağan meclis toplantısı sonucu

Doğal Şehirler Birliği'nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısında yapılan oylama sonucunda, birliğin yeni dönem çalışmalarını yürütmek üzere Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin başkanlığa seçildi.

Seçim, mevcut başkan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'in tutuklanması üzerine gerçekleştirildi. Meclis üyeleri, birliğin sürdürülebilirlik ve doğaya saygılı şehircilik vizyonunu sürdürecek isim için oy kullandı.

Yapılan oylamada üye belediyelerin desteğini alan Anıl Yetişkin, Doğal Şehirler Birliği Başkanı olarak göreve getirildi.

Başkanın açıklaması

Anıl Yetişkin, göreve gelişine ilişkin yaptığı açıklamada, birliğin temel ilkelerine sadık kalarak çalışmaların aksamadan devam edeceğini vurguladı: 'Efeler’de sizleri ağırlamaktan onur ve mutluluk duyuyorum. Bu birliktelikler ve beraberlikler, bundan sonraki sorumluluklarımızı artırıyor. Paylaştıkça umutlarımız artıyor. Bu nedenle hepinize çok teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte çok güzel işler yaparız. Önerilerinize ve eleştirilerinize her zaman açığız.'

İlerleyen dönemde, birlik içi koordinasyonun güçlendirilmesi ve sürdürülebilirlik odaklı projelerin önceliklendirilmesi bekleniyor. Yeni başkanın, üye belediyelerle iletişimi sürdürerek projelerin aksamasını önlemeye çalışacağı öngörülüyor.

DOĞAL ŞEHİRLER BİRLİĞİ BAŞKANI, YETİŞKİN OLDU

DOĞAL ŞEHİRLER BİRLİĞİ BAŞKANI, YETİŞKİN OLDU

DOĞAL ŞEHİRLER BİRLİĞİ BAŞKANI, YETİŞKİN OLDU

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.