DOLAR
42,8 0%
EURO
50,14 -0,01%
ALTIN
5.972,47 0,01%
BITCOIN
3.777.514,38 -0,27%

DMM, Sındırgı'da depremzedelere konteyner verilmediği iddiasını yalanladı

DMM, Sındırgı'da depremzedelere konteyner verilmediği iddiasının doğru olmadığını; AFAD koordinasyonunda 320 konteynerden 263'ünün kurulduğunu bildirdi.

Yayın Tarihi: 22.09.2025 17:00
Güncelleme Tarihi: 22.09.2025 17:00

DMM, Sındırgı'da depremzedelere konteyner verilmediği iddiasını yalanladı

DMM, Sındırgı'da konteyner verilmediği iddiasını yalanladı

Açıklamanın detayları ve sağlanan destekler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya paylaşımlarında yer alan, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde depremzedelere konteyner verilmediği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve dezenformasyon içerdiğini bildirdi.

DMM'nin NSosyal hesabından yapılan açıklamada, bölgede meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem sonrasında barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla AFAD koordinasyonunda sevk edilen 320 konteynerden 263'ünün kurulumunun tamamlandığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, Sındırgı ile Bigadiç ilçelerine 242 yaşam ve 13 çalışma konteyneri kurulduğu ve talep doğrultusunda ilave konteynerlerin yerleştirilmesine devam edildiği vurgulandı.

Kurulan konteynerlerin temel yaşam malzemeleriyle donatılmış olarak teslim edildiği, ayrıca Balıkesir'e 50 milyon lira ve Manisa'ya 10 milyon lira olmak üzere toplam 60 milyon lira Acil Yardım Ödeneği gönderildiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, depremden etkilenen hanelere aile başına 20 bin ila 110 bin lira tutarında ödemeler yapıldı ve Sındırgı Kaymakamlığına barınma, bakım ve onarım giderleri için 9,2 milyon lira aktarım gerçekleştirildi.

DMM, kamuoyunun resmi açıklamaları dikkate almasını ve dezenformasyon içeren paylaşımlara itibar etmemesini önemle rica etti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı