DMM, Şimşek'in istifasına ilişkin iddiaları yalanladı
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifasını sunduğuna ya da bu yönde bir talebi olduğuna dair sosyal medya paylaşımlarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
DMM'nin açıklamasında neler yer aldı:
DMM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bazı hesaplarda yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Kurum, söz konusu asılsız içerikleri yayıp kamuoyunu ve piyasaları spekülasyonlarla yanıltmaya çalışan kişi ve hesaplar hakkında gerekli adli süreçlerin yürütüldüğünü belirtti.
Kamunun ve piyasanın bilgilendirilmesi:
Açıklamada ayrıca ekonomik istikrarı ve finansal piyasaları manipüle etmeyi amaçlayan paylaşımlara itibar edilmemesi önemle rica edildi. DMM, benzer içeriklerin kaynağına ilişkin takibin sürdüğünü ve kamuoyunun doğrulanmamış haberlerden kaçınmasının hayati önem taşıdığını ifade etti.
DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ (DMM) TARAFINDAN, "HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK’İN İSTİFASINI SUNDUĞUNA VEYA BU YÖNDE BİR TALEBİ OLDUĞUNA" YÖNELİK İDDİALAR YALANLANDI.