Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak'ın, İsrail'in İran'a yönelik saldırısında hayatını kaybeden generallerin ölümüne sevindiği" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.
DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İsrail propaganda hesaplarının paylaşımlarıyla bağlantılı olduğu iddia edilen X hesabının, Esra Albayrak ile bir ilgisinin bulunmadığı ifade edildi. Açıklamada, bu durumun, söz konusu hesabın profil fotoğrafından da anlaşılabileceği belirtildi.
Açıklamada ayrıca, "Soykırımcı İsrail yanlısı propaganda hesaplarının, yine aynı sosyal medya hesabının isim benzerliğini kullanarak manipülasyon yaptığı daha önceki yalanlamalarımızdan hatırlanacaktır," denildi. Türkiye'nin Orta Doğu'da barış ve istikrardan yana olduğu vurgulandı. DMM, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'in İran'a yönelik saldırısını kınadığı ve Türk milleti adına komşu İran halkına taziyelerini ilettiği bilgisini de paylaştı.