DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.859.985,36 -0,15%

DMM'den İmam Hatip Liseleri İçin Kredi İddiasına Yalanlama

DMM, MEB'in imam hatip liseleri için Alman Kalkınma Bankasından kredi aldığı iddiasını yalanladı.

Yayın Tarihi: 13.03.2025 17:06
Güncelleme Tarihi: 13.03.2025 17:06

DMM'den İmam Hatip Liseleri İçin Kredi İddiasına Yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), 'Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), imam hatip liselerinin akademik başarısını artırmak için Alman Kalkınma Bankasından 46 milyon lira kredi aldı' iddiasının doğru olmadığını duyurdu.

DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan bu iddianın gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada, "MEB, imam hatip liselerinin akademik başarısını artırmak için herhangi bir kredi almadı" ifadesi vurgulandı.

Bahse konu haber içeriğinin, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 2025 Yılı Yatırım Programı'ndaki bilgilerin çarpıtılmasıyla hazırlandığı ifade edildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Alman Kalkınma Bankası ile Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü arasında imam hatip liselerinde akademik başarıyı artırmayı hedefleyen bir proje finansman anlaşması yoktur. 2025 Yılı Yatırım Programı'ndaki proje numaraları incelendiğinde, bahse konu kalemin İnşaat Emlak Genel Müdürlüğünün fonu olduğu açıkça görülmektedir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı