Diyarbakır'da vatandaşlar Fırat Bulvarı'nı kısa süreliğine trafiğe kapattı

Diyarbakır'da Fırat Bulvarı sakinleri, ölümlü kazalar nedeniyle yolu kısa süre trafiğe kapatıp üst geçit ve aydınlatma talep etti.

Yayın Tarihi: 15.06.2026 11:45
Güncelleme Tarihi: 15.06.2026 11:50

Diyarbakır'da vatandaşlar Fırat Bulvarı'nı kısa süreliğine trafiğe kapattı

Diyarbakır'da vatandaşlar Fırat Bulvarı'nı kısa süreliğine trafiğe kapattı

Diyarbakır Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi'ndeki Fırat Bulvarı (stat yolu) sakinleri, bölgede sık sık yaşanan ölümlü trafik kazalarına dikkat çekmek amacıyla yolu kısa süreliğine trafiğe kapattı. Eylem, çevre sakinlerinin tehlikeye vurgu yapmak ve yetkililerden kalıcı çözüm talep etmek için gerçekleştirildi.

Eylemin gerekçesi ve mahalle sakinlerinin talepleri

Vatandaşlar, yolun aşırı hız, aydınlatma eksikliği ve üst geçit olmaması gibi nedenlerle tehlike taşıdığına dikkat çekti. Site sakinleri, bölgede son dönemde art arda yaşanan can kayıplarına işaret ederek yetkililerden önlem talep etti.

İki gün önce aynı yolda hayatını kaybeden Enver Ayçiçek'in kızı Zeynep Ayçiçek, site sakinleri olarak imza topladıklarını belirterek, 'Babam, burada hız yüzünden gitti. Bu, böyle olmamalı. İlgilenip üst geçit yapılabilir. İnsanlar ölmesin, siz gidin Alişan Karakolu kayıtlarına bakın kaç insan burada ölmüş' dedi.

Site yöneticisi Arzu Taşlı ise yol kesmedeki amaçlarının insan hayatına dikkati çekmek olduğunu vurgulayarak, 'Işık, üst geçit yapılsın. Haftada 1-2 tane trafik kazasında ölümlü vakalarımız oluyor. Çocuklarımı her gün bu yolu karşıya geçmek için kullanıyor. En son sitemizde Hacı Enver Amcamız vefat etti. Bir hafta önce yine burada bir kadın arkadaşımız vefat etti. Sağlıksız şartlarda caddeyi karşıya geçmek derinden yaralayıcı bir durumdur. Lütfen gereği yapılsın' ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinin talebi, yolu kısa süreli kapatma eylemiyle yetkililere iletilmiş oldu; çözüm için aydınlatma ve üst geçit gibi önlemler çağrısı yinelendi.

DİYARBAKIR’IN MERKEZ KAYAPINAR İLÇESİNDE VATANDAŞLAR, YAKINLARINI KAZADA KAYBETTİKLERİ YOLU DİKKAT...

DİYARBAKIR’IN MERKEZ KAYAPINAR İLÇESİNDE VATANDAŞLAR, YAKINLARINI KAZADA KAYBETTİKLERİ YOLU DİKKAT ÇEKMEK İÇİN KISA SÜRELİĞİNE ULAŞIMA KAPATTI.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.