Tarsus'ta 385 stantlı festival yerel lezzet ve el emeğini öne çıkardı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 5. Uluslararası Tarsus Festivali 385 stantla başladı; yöresel lezzetler ve el emeği ürünler binlerle buluştu.

Yayın Tarihi: 07.11.2026 15:01
Güncelleme Tarihi: 07.11.2026 15:01

Tarsus'ta 385 stantlı festival yerel lezzet ve el emeğini öne çıkardı

Tarsus'ta festival coşkusu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Tarsus Festivali, yoğun katılımla kapılarını açtı. Festival alanında kurulan 385 stant, yerel üretici ve esnafa ürünlerini tanıtma ve doğrudan satış yapma imkânı sağladı. Organizasyon, ziyaretçilerde renkli görüntüler oluştururken Tarsus'un kültürel zenginliklerinin ön plana çıkmasına olanak tanıdı.

Standlarda yöresel lezzetler ve el emeği:

Tarsus’un farklı noktalarındaki stantlarda Karakuş Tatlısı, fındık lahmacun, mantar tantuni, humus, kerebiç, Sarıulak Zeytini, pestil ve yöresel ballar sergilendi. Ayrıca doğal sabun, örgü ve iğne oyası gibi el emeği ürünler de ziyaretçilerin ilgisini çekti. Yerel mutfak ve zanaatların bir arada sunulması, festivalin gastronomi ve el sanatları odağını güçlendirdi.

Ekonomik ve sosyal etkiler:

Festivalin, yöresel ürünlerin tanıtılmasının yanı sıra üretici ve esnafa ekonomik hareketlilik sağladığı vurgulandı. Özellikle üretici kadınlar, farklı şehirlerden ve ülkelerden gelen ziyaretçilere ürünlerini tanıtma ve yeni müşterilerle buluşma fırsatı yakaladı. Üretici kadınlardan Güzide Tatlı, festival sayesinde sosyalleştiklerini ve aile bütçelerine katkı sağladıklarını belirtirken, Ceyda Özçürümez ise Büyükşehir Belediyesi kurslarıyla başladığı üretim yolculuğunu festival stantlarında sürdürdüğünü ifade etti.

Üç gün sürecek festival boyunca düzenlenecek etkinliklerle Tarsus’un kültürel ve gastronomik değerlerinin daha geniş kitlelere tanıtılması hedefleniyor.

FESTİVAL KAPSAMINDA KURULAN 385 STANTTA YEREL ÜRETİCİ VE ESNAF, YÖRESEL ÜRÜNLERİNİ BİNLERCE...

FESTİVAL KAPSAMINDA KURULAN 385 STANTTA YEREL ÜRETİCİ VE ESNAF, YÖRESEL ÜRÜNLERİNİ BİNLERCE ZİYARETÇİYLE BULUŞTURDU.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.