Diyarbakır'da 'Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik' Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı yoğun ilgiyle gerçekleştirildi

Diyarbakır'da düzenlenen 'Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik' fuarı, 26 mesleki teknik okul ve kurumların uygulamalı etkinlikleriyle mesleki eğitimi tanıttı.

Yayın Tarihi: 21.05.2026 16:50
Güncelleme Tarihi: 21.05.2026 16:54

Diyarbakır'da 'Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik' Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı yoğun ilgiyle gerçekleştirildi

Diyarbakır'da 'Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik' Fuarı yoğun katılımla tamamlandı

Fuarın amacı ve kapsamı

Diyarbakır'da mesleki ve teknik eğitime dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 'Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik' Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı, Sur ilçesindeki Kurşunlu Cami meydanı ve çevresinde gerçekleştirildi. Etkinlik, özellikle 7. ve 8. sınıf ortaokul öğrencileri ile lise öğrencilerinin ilgi, yetenek ve akademik başarılarına uygun alanlara yönlendirilmesini hedefledi.

Katılımcılar ve uygulamalı etkinlikler

Fuara Diyarbakır genelinden 4 merkez ilçeden katılan 26 mesleki ve teknik okul iştirak etti. Organizasyona, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin yanı sıra İŞKUR, Türk Kızılay, Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü ve Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi gibi kurumlar da stant açarak katıldı. Kurumların açtığı stantlar ve sergilenen uygulamalı çalışmalar, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

Yetkililerin ziyaretleri ve değerlendirmeleri

Etkinlik sırasında Vali Murat Zorluoğlu ve beraberindekiler açılan tüm stantları tek tek gezerek öğrencilerle sohbet etti. Fuar boyunca öğrenciler, öğretmenler, veliler ve vatandaşlar alana yoğun ilgi gösterdi; mesleki eğitimin üretim, teknoloji, beceri ve istihdam odaklı yönü uygulamalı etkinliklerle tanıtıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu konuşmasında, güçlü Türkiye'nin temelinin güçlü istihdam ve yatırımla atılacağını vurguladı. Sadoğlu, şunları söyledi: 'Bunun için en önemli görevlerimizden biri mesleki eğitimi ve istihdamı güçlendirmektir. Üreten toplumlar dünyada her zaman daha güçlü olacaktır. Biz de bunu sağlamak amacıyla meslek liselerimizi güçlendirmeye, alan sayılarını artırmaya ve nitelikli öğrenci sayısını yükseltmeye gayret ediyoruz. Bugün burada meslek liselerimizde hangi alanların ve dalların bulunduğunu, hangi eğitimlerin verildiğini ve hangi alanlarda istihdam sağlandığını öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza gün boyunca tanıtacağız.'

İl Ticaret Müdürü Zafer Atik ise katılımcılara hitaben şunları ifade etti: 'Sevgili gençler, değerli meslektaşlarım ,bu fuar alanını dolaşırken ’Mesleki Eğitim ile Geleceği Tasarla’ mottosunun sizlerin ellerinde nasıl hayat bulduğunu gururla gördüm. Teknolojiden tasarıma, gastronomiden üretime kadar her stantta büyük bir vizyon var. Şunu hiçbir zaman unutmayın, sizler sadece birer öğrenci değilsiniz. Sizler bu şehrin ve bu ülkenin yarınlarını şekillendirecek, idari ve ekonomik geleceğine yön verecek gençlersiniz.'

Kapanış ve katılımcı profili

Fuar, miniklerin halk oyunu gösterileriyle son buldu. Etkinliğe İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, hayırsever iş adamı Mehmet Bozkuş, şube müdürleri, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BURADA KONUŞAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SALİH SADOĞLU, GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN TEMELLERİNİ ATMANIN YOLU...

BURADA KONUŞAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SALİH SADOĞLU, GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN TEMELLERİNİ ATMANIN YOLU GÜÇLÜ İSTİHDAM VE GÜÇLÜ YATIRIMDAN GEÇTİĞİNİ DİLE GETİRDİ.

İL TİCARET MÜDÜRÜ ZAFER ATİK İSE, ŞU İFADELERİ KULLANDI: “SEVGİLİ GENÇLER, DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM;...

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.