Diyarbakır'da Lösemili Çocuklar Haftası'nda Dicle Üniversitesi'nde Moral Etkinliği
Organizasyon ve amaç
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında düzenlenen etkinlik, Engelli ve Yaşlı Hizmetler Dairesi Başkanlığı Nadir ve Kronik Hastalıklar Şube Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirildi. Etkinlik, lösemiye dikkat çekmek, toplumsal bilinç oluşturmak ve lösemili çocuklara moral olmak amacıyla planlandı.
Program, tedavi sürecinde olan çocuklara destek sağlamak üzere hastane ortamında sıcak ve katılımcı bir ortam yaratmayı hedefledi; organizasyon sürecinde Hematoloji ve Onkoloji Kliniği iş birliği sağlandı.
Etkinlik içeriği ve destek
Hastanede tedavi gören çocuklar için düzenlenen etkinlikte ahşap boyama atölyesi ve müzik sunumu yer aldı. Atölye çalışmaları çocuklara yaratıcı bir uğraş sunarken, müzik performansı moral ve motivasyon sağlayacak bir atmosfer oluşturdu.
Etkinlik kapsamında hasta yakınlarına da yönelik grup çalışması ile psikolojik destek verildi; bu destek ailelerin tedavi sürecinde karşılaştıkları duygusal yükleri paylaşmalarına ve başa çıkma stratejileri geliştirmelerine katkı sundu.
Programın sonunda çocuklara çeşitli hediyeler dağıtılarak etkinlik tamamlandı. Bu tür girişimlerin, hem hasta çocukların hem de ailelerinin sosyal ve psikolojik açıdan desteklenmesine katkı sağladığı vurgulandı.
DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 2-8 KASIM LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI KAPSAMINDA DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE TEDAVİ GÖREN ÇOCUKLARA YÖNELİK ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRDİ.