Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde, Kaynartepe Mahallesi 259. Sokak'ta bir evde yangın çıktı. İki katlı binanın giriş katındaki evde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı meydana gelen yangında, aralarında çocukların da bulunduğu 18 kişi dumandan etkilendi.
Yangının çıkması üzerine, 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekipleri olay yerine yönlendirildi. Ekipler, duman nedeniyle binada mahsur kalan 18 kişiyi başarılı bir şekilde tahliye etti.
Dumandan etkilenen kişiler, sağlık ekipleri tarafından sağlık kontrolü için kentteki hastanelere kaldırıldı. Yapılan değerlendirmelere göre, hastaneye kaldırılan 18 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
İtfaiye ekipleri, çıkan yangını kontrol altına aldı ve söndürme işlemi gerçekleştirdi. Yangının sebebi ile ilgili yürütülen araştırmalar devam etmektedir.